Løsning på vej for afviste ansøgere

OPTAG: Alle kvalificerede ansøgere, der er blevet afvist, fordi deres eksamensbeviser ikke var vedlagt deres ansøgning på optagelse.dk, tilbydes nu en studieplads.
Jørgen Skadhede
Hundredvis af håbefulde ansøgere til universiteterne havnede i klemme, da deres eksamensbevis ved en fejl ikke blev vedhæftet på optagelse.dk.

Men nu skulle der ifølge Videnskabsministeriet være fundet en løsning, så alle, der er berettiget til en studieplads, men som er blevet afvist på grund af problemerne med optagelse.dk, nu tilbydes en studieplads.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) har været i dialog med CBS, og dermed skulle der fundet en løsning på samtlige landets otte universiteter. Det vurderes, at der samlet er tale om cirka 30 ansøgere på CBS.

"Det er universiteternes ansvar at håndtere optaget. Da vi fik undersøgt sagen nærmere, viste det sig, at syv af de otte universiteter af egen drift havde rykket for de eksamensbeviser, der ikke var blevet videresendt fra optagelse.dk, og at der således på disse universiteter ikke var problemer," siger Charlotte Sahl-Madsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00