Rapport: Matematik-, ingeniør- og teknologi-skills er nøglen til dansk økonomi

ØKONOMI: Ingeniører og medarbejdere, som er dygtige til blandt andet matematik og teknik, spiller en afgørende rolle for dansk økonomi, viser en ny rapport fra ATV. Akademiet ser rapporten som vigtigt indspil i debatten i regeringens disruptionråd.

Ingeniørvidenskab og kompetencer inden for STEM er, ifølge en rapport fra ATV, afgørende for dansk økonomi.
Ingeniørvidenskab og kompetencer inden for STEM er, ifølge en rapport fra ATV, afgørende for dansk økonomi.Foto: /ritzau/Nanna Navntoft
Ninna Gøbel Rønberg

Jo højere andelen af ingeniører og medarbejdere med STEM-kompetencer er i virksomheden, jo højere produktivitet, værditilvækst og eksportintensitet har den.

Lia Leffland
Akademidirektør, Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV)

Det kan betale sig at have fulgt med i matematik i folkeskolen eller søge ind på en teknisk uddannelse. En ny rapport viser nemlig, at denne type job er en styrke for dansk økonomi. 

Rapporten fortæller, at virksomheder med høj andel af ingeniører og medarbejdere med STEM-kompetencer (Science, Teknologi, Ingeniørarbejde og Matematik) har højere produktivitet, værditilvækst og eksportintensitet end den gennemsnitlige danske industrivirksomhed.

Ifølge rapporten fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) er der i alt 2.300 danske virksomheder, som baserer deres forretning på et stærkt vidensfundament inden for ingeniørvidenskab og STEM-kompetencer.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00