Debat

Ny debat: Skal forskningsreserven fordeles over flere år?

DEBAT: Skal forskningsreserven fordeles over en længere periode end ét år ad gangen? Det diskuterer Altinget i en ny temadebat. Mød panelet her.

Foto: Ritzau/Gorm Branderup
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Henrik Axel Buchter
Debatkoordinator

Den årlige fordeling af forskningsreserven nærmer sig.

Op mod fordelingen af den én milliard store pulje er spørgsmålet, om hvorvidt det er mest hensigtmæssigt at fordele pengene på årsbasis, dukket op.

En flerårig fordeling vil ifølge forslagsstillerne gøre, at der bliver større mulighed for at planlægge forskningsprojekterne ud i fremtiden – og på den måde give mere sikkerhed til de områder, der får tildelt pengene over flere år.

Bør man ændre fordelingsmetoden af forskningsreserven? I så fald – hvor vil det særligt gavne, hvis pengene bliver tildelt over en længere periode?

Det har Altinget spurgt en række debattører om.

Mød panelet her:

Maria Theresa Norn
Analysechef i Tænketanken DEA. Maria Theresa Norn har en ph.d. i forsknings- og innovationspolitik fra Copenhagen Business School og har tidligere arbejdet som bl.a. chefkonsulent i DAMVAD og adjunkt på CBS, hvor hun fortsat er tilknyttet som ekstern lektor. Hun er desuden deltidsansat seniorforsker på Dansk Center for Forskningsanalyse (CFA), Aarhus Universitet.

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF)
Uddannelses- og forskningsordfører. Jens Henrik Thulesen Dahl er er uddannet civilingeniør fra Aalborg Universitet. Han har siddet i Folketinget siden 2011. Inden han blev valgt ind i Folketinget, arbejdede han som arbejdsmiljøkonsulent i Aarhus Kommune.

Mette Reissmann (S)
Uddannelses- og forskningsordfører. Mette Reissmann er uddannet cand.merc.jur. fra CBS. Hun blev valgt ind i Folketinget i 2011 og blev genvalgt ved valget i sommer.

Sofie Carsten Nielsen (R)
Uddannelses- og forskningsordfører for Radikale. Tidligere uddannelses- og forskningsminister i perioden fra februar 2014 til juni 2015. Sofie Carsten Nielsen er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har derudover en master i europæisk politik og administration fra Europakollegiet i Brügge i Belgien.

Brian Bech Nielsen
Rektor på Aarhus Universitet. Tidligere dekan for Science and Technology på Aarhus Universitet. Er ansat som rektor frem til 2019.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00