Ny debat: Skal uddannelser flytte til provinsen?

DEBAT: Udflytningen af statslige arbejdspladser er godt i gang. Nu er meldingen fra flere partier, at uddannelser og dermed også forskningsmiljøer skal ud af de største danske byer. Vi har inviteret en række aktører og politikere til at give deres indspark i debatten. Læs med de kommende uger.

IT-Universitetet ligger i København, og universitetsuddannelser holder traditionelt til i de større byer, men det vil flere partier gerne ændre på.
IT-Universitetet ligger i København, og universitetsuddannelser holder traditionelt til i de større byer, men det vil flere partier gerne ændre på.Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/ Ritzau Scanpix
Sara Fleckner Vilstrup

60 procent af de arbejdspladser, regeringen ville flytte væk fra hovedstaden, er nu installeret på nye adresser. Mere udflytning er på vej.

Landdistrikternes Fællesråd barsler med et valgoplæg, hvor der er fokus på udflytning af uddannelser og forskningsmiljøer.

Også politiske vinde peger i retning af, at mere uddannelse skal flyttes ud af byerne. Dansk Folkeparti mener, at ti procent af universitetsuddannelsespladserne skal ligge uden for de fire største byer, og Socialdemokraterne har ligeledes påpeget, at der er behov for at flytte uddannelser til provinsbyerne.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00