Ny DI-chef advarer: Uddannelserne skal ikke producere militskvinder og ensporede robotter

INTERVIEW: Ny DI-chef varsler et opgør med karakterræset og vil have nysgerrigheden tilbage på studierne. Budskabet handler dog ikke om stressede unge – men om at erhvervslivet ikke skal aftage en hær af ensrettede robotter, som ikke evner at samarbejde.

Mette Fjord Sørensen er ny chef i DI, og hun frygter, at præstationskulturen er ved at tage overhånd og vil have nysgerrigheden tilbage. 
Mette Fjord Sørensen er ny chef i DI, og hun frygter, at præstationskulturen er ved at tage overhånd og vil have nysgerrigheden tilbage. Foto: DI/Hans Søndergård
Toke Gade Crone Kristiansen

Mette Fjord Sørensen overtog chefposten for forskning og videregående uddannelse i Dansk Industri i begyndelsen af måneden, og den nye chef på området er klar med et nyt ”take” på den stressede ungdom.  

For hun tager gerne et opgør med det usunde eksamens- og præstationsfokus i de videregående uddannelser.

Men det handler ikke om at passe på, at de unge ikke bliver stressede. Det handler om at sikre progressiv læring, og at virksomhederne ikke skal aftage en robothær af studerende, som er tunet til at præstere til eksamen, men ikke har lært at lære eller har svært ved at samarbejde.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00