Politikere umuliggør GMO-forskning

GMO: Danmarks eneste virksomhed, der forsker i plante-GMO, dropper nu sin forskning. Den brede politiske modstand umuliggør saglige argumenter, mener direktøren.

Mens debatten om Danmarks mulige satsning på genmodificerede fødevarer raser, vælger en af de største forkæmpere for teknologien, Klaus K. Nielsen, der er hortonom og udviklingsdirektør i DLF-Trifolium, at opgive sit hjertebarn. Det politiske klima er ganske enkelt for negativt.

"DLF er den eneste danske virksomhed, som har arbejdet med gensplejsning af planter i forædlingen i mere end ti år, men nu lægger vi det altså på hylden. Forhåbentlig kun midlertidigt. Der er fortsat ingen politisk forståelse for at tillade teknologien i Danmark og EU," siger Klaus K. Nielsen til fagbladet Jord & Viden.

Han understreger, at det med det nuværende politiske klima på Christiansborg og i Bruxelles er umuligt at vide, hvad der skal til, før en GM-sort i sidste ende bliver godkendt - også selv om al nødvendig dokumentation er til stede, og sagkundskaben har sagt god for produktet. Derfor er det umuligt at trænge igennem med et positivt budskab om genfødevarer.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00