Regeringen har udvalgt ekspertpanelet, som skal evaluere Innovationsfonden

EVALUERING: Ministeriet har fundet de internationale eksperter, som skal evaluere Danmarks Innovationsfond, og har i samme ombæring offentliggjort kommissoriet.

Innovationsfonden (billedet) skal evalueres, og regeringen har nu lagt sig fast på de internationale eksperter, som skal stå for det. 
Innovationsfonden (billedet) skal evalueres, og regeringen har nu lagt sig fast på de internationale eksperter, som skal stå for det. Foto: Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen
Toke Gade Crone Kristiansen

Der er nu nedsat et internationalt ekspertpanel, som skal evaluere Innovationsfonden og aflevere en rapport i foråret 2019.

Evalueringen skal blandt andet afdække, om fonden lever op til sit lovbestemte formål og fondens rolle i det samlede forsknings-, udviklings- og innovationssystem, fremgår det af kommissoriet.

Til at evaluere fonden er valget faldet på fem udenlandske eksperter, som alle har erfaring med forsknings- og innovationspolitik på et strategisk niveau.

Dokumentation

Om Danmarks Innovationsfond:
Fonden blev etableret i 2014 med det formål at give tilskud til strategisk og udfordringsdrevet forskning, teknologiudvikling og innovation, blandt andet for at øge andelen af innovative virksomheder samt de private virksomheders investeringer i forskning og udvikling. 

Medlemmer af panelet:

Mark Ferguson (formand)
Mark Ferguson er direktør for Science Foundation Ireland og Science Adviser for den irske regering. Ferguson er desuden stiftende medlem af initiativet Small Advanced Economies, formand for eHealth Ireland Commitee, medlem af EU High Level Expert Group in H2020 Impact og har deltaget i flere internationale evalueringer af landes forsknings- og udviklingssystemer, herunder Ungarn og Canada.

Harri Kulmala
Dr. Harri Kulmala har en ph.d. i Industrial Management fra Tampere University of Technology. Kulmala har udgivet over 100 afhandlinger om industriel ledelse, ledelse og innovation. Dr. Harri Kulmala har med sit arbejde bidraget til en fornyelse af det europæiske innovationssystem. I 2017 arbejdede dr. Kulmala for Europa-Kommissionen for at bidrage til at maksimere virkningen af EU’s Forsknings- og Udviklingsprogrammer (FoU).

Jackie Hunter
Jackie Hunter er direktør for BenevolentBio Ltd., som anvender teknologi til opdagelse og udvikling af lægemidler gennem maskinlæring. Jackie Hunter er derudover professor ved St. George's Hospital Medical School og var tidligere administrerende direktør for Biotechnology and Biological Sciences Research Council i UK. Hunter har derudover erfaring med forskningssamarbejder mellem den akademiske verden og industrien samt store offentlig-private partnerskaber.

Sylvia Schwagg Serger
Sylvia Serger er prorektor ved Lunds Universitet. Sylvia Serger har tidligere (2008- 2017) været direktør for den svenske innovationsmyndighed Vinnova. Sylvia Serger har deltaget i ekspertgrupper for OECD, Europa-Kommissionen og Verdensbanken på baggrund af sin store erfaring og viden om innovationspolitik. Sylvia Serger er desuden adjungeret professor i forskningspolitik ved Lunds Universitet, og hun har i flere år arbejdet som analytiker for den svenske regering i forhold til Kinas økonomi-, teknologi- og innovationspolitik.

Christoph Kratky
Christoph Kratky er professor emeritus ved University of Graz, hvor han primært har forsket i molekylær strukturbiologi. Christoph Kratky har fra 2003-2005 været medlem af bestyrelsen for the Austrian Science Fund (ASF), og fra 2005-2013 var han formand for ASF. Christoph Kratky var desuden medlem af det internationale ekspertpanel, der i 2014 evaluerede Det Frie Forskningsråd (nu: Danmarks Frie Forskningsfond, DFF).


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00