Regeringen vil hente EU-forskningsmidler for 1,5 milliarder kroner

KORT NYT: Regeringen vil have del i de 525 milliarder kroner, som EU-programmet Horizon 2020 uddeler over de næste syv år. Målsætningen er at hente 1,5 milliarder kroner om året fra programmet. Pengene skal gå til at styrke danske forskningsmiljøer.
Jesper Birch

Horizon 2020 rummer store muligheder for danske virksomheder, videninstitutioner og forskere. Nu er det afgørende, at vi er ambitiøse og udnytter mulighederne for at udvikle et vigtigt internationalt samarbejde og finansiere forsknings- og innovationsprojekter, der kan omsættes til ny viden, produktion og arbejdspladser i Danmark. 

Morten Østergaard (R)
Uddannelsesminister
Fakta
  • De cirka 1,5 milliarder kroner svarer til 2,5 procent af det samlede budget for Horizon 2020 på 525 milliarder kroner.
  • Tallet er fratrukket 6 procent til Kommissionens administration og 15 procent til EU’s strategiske forsknings- og innovationspartnerskaber samt Kommissionens fælles forskningscenter.

 

 


Kilde: fivu.dk

Regeringen vil hente 1,5 milliarder kroner om året fra EU's forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020. Horizon 2020 uddeler over de næste syv år 525 milliarder kroner øremærket forskning og innovation. 

"Horizon 2020 rummer store muligheder for danske virksomheder, videninstitutioner og forskere. Nu er det afgørende, at vi er ambitiøse og udnytter mulighederne for at udvikle et vigtigt internationalt samarbejde og finansiere forsknings- og innovationsprojekter, der kan omsættes til ny viden, produktion og arbejdspladser i Danmark. Konkurrencen med de øvrige lande om midlerne er benhård, men med stærke forsknings- og innovationsmiljøer og en målrettet indsats bør vi kunne indfri ambitionen," siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) i en pressemeddelelse. 

Forskningsreserven skal hjælpe til 
Derudover foreslår regeringen at bruge 26 millioner kroner fra forskningsreserven 2014 på at hjælpe danske universiteter og virksomheder med at række ud efter EU's forskningsmidler. 

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00