Sådan fordeler kvote 2-ansøgningerne sig

DOKUMENTATION: Uddannelses- og Forskningsministeriet har offentliggjort opgørelsen over kvote 2-ansøgninger. Se her, hvilke uddannelser der har fået flest ansøgere. 

Arkivfoto
ArkivfotoFoto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Martin Lyngbæk Olsen
Fakta
Om opgørelsen: 
Opgørelsen omfatter ansøgere, der søger om optagelse på en videregående uddannelse via kvote 2, ansøgere med en udenlandsk adgangsgivende eksamen og ansøgere til uddannelser, hvor der som et led i adgangskravene indgår en optagelsesprøve, en optagelsessamtale eller lignende. Desuden kan institutioner med korte eller mellemlange uddannelser, der ikke optager efter kvotesystem, have adgangsfrist 15. marts.




Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet

Professionbacheloruddannelser er stadig den mest populære 1. prioritetsansøgning blandt ansøgninger via kvote 2. Det viser den endelige opgørelse over ansøgninger til videregående uddannelser via kvote 2, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har offentliggjort.

I alt har 56.042 personer i år søgt en videregående uddannelse som 1. prioritet via kvote 2. Det er et svagt fald på én procent i forhold til sidste år, hvor 56.794 personer søgte via kvote 2, og som var det år med den hidtidige største søgning.

24.843 personer har søgt ind på en professionsbacheloruddannelse, mens 22.821 personer har søgt en bacheloruddannelse og 8.378 personer har søgt en erhvervsakademiuddannelse. 

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00