Sahl-Madsen: Universiteter skal kunne ansætte hele forskerteams

ANSÆTTELSESREGLER: Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) lægger op til, at universiteterne uden for meget bureaukrati skal kunne ansætte hele forskerteams fra andre institutioner eller virksomheder.
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) agter at lempe på ansættelsesbekendtgørelsen, så det bliver nemmere for universiteterne at hyre et helt hold af specialiserede forskere. 
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) agter at lempe på ansættelsesbekendtgørelsen, så det bliver nemmere for universiteterne at hyre et helt hold af specialiserede forskere. Foto: Søren Hytting/vtu.dk
Jørgen Skadhede

Ansættelsesbestemmelserne skulle jo gerne være en hjælp til at få den bedst mulige forskning til Danmark.

Charlotte Sahl-Madsen (K)
Videnskabsminister
Regeringen er parat til at ændre ansættelsesbekendtgørelsen for universiteterne, så de i fremtiden lettere kan hyre hele forskerteams udefra.

Som reglerne er nu, kan universiteterne ikke ansætte nye menige forskere uden at slå stillingerne op. Men videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) ønsker at gøre det nemmere at hente hele teams af specialiserede forskere ind fra eksterne institutioner eller virksomheder.

"Forskning er i dag så specialiseret, at den mange steder foregår i hold. Det kan tage år at opbygge det rigtige team. Det er vi naturligvis nødt til at forholde os til, hvis vi skal være vindere i den globaliserede verdens vidensøkonomier. Ansættelsesbestemmelserne skulle jo gerne være en hjælp til at få den bedst mulige forskning til Danmark," siger Charlotte Sahl-Madsen til Altinget.dk i en skriftlig kommentar.

Hun vil ikke konkretisere sine planer yderligere, men slår samtidig fast, at:

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00