Søren Pind mister sin særlige rådgiver

TRANSFER: Martin Ruby forlader Slotsholmen for at indtræde i en chefstilling hos it-giganten Facebook.

Martin Ruby (t.h.) stopper som særlig rådgiver for uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) til fordel for et nyt job i Facebook.
Martin Ruby (t.h.) stopper som særlig rådgiver for uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) til fordel for et nyt job i Facebook.Foto: Søren Bidstrup/ Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Facebook har kigget mod Slotsholmen, da der skulle ansættes en ny regional chef for it-gigantens public policy-team i Benelux-landene og Norden.

Her er valget faldet på uddannelses- og forskningsminister Søren Pinds (V) nuværende særlige rådgiver Martin Ruby.

Han skifter derfor 30. april sin nuværende hjemmebane ud med en plads på Facebooks kontor i København, hvorfra han får ansvaret for Facebooks public policy i de nordiske lande og Benelux-landene.

En opgave, som rådgiveren ser frem til at løfte.

“Jeg er meget spændt. Jeg glæder mig til at vende tilbage til tech-industrien. Det er et område, som er relevant for rigtig mange mennesker hver eneste dag, og særligt Facebook står jo tilmed midt i en væsentlig periode lige nu," siger Martin Ruby til Altinget.

"Det er ingen hemmelighed, at hele det digitale - og herunder Facebook - kommer til at stå centralt i samfundsdebatten de kommende år, og det bliver spændende at blive en del af den diskussion,” fortsætter han.

Omblæst arbejdsplads
Facebook har været en del i vælten den seneste tid, efter det kom frem, at virksomheden har videregivet 50 millioner brugers personlige data til den britiske konsulentvirksomhed Cambridge Analytica, der har benyttet dataene til at målrette annoncer, der havde til formål at få den amerikanske præsident Donald Trump valgt ved præsidentvalget i november 2016.

Sagen har ført til, at Facebooks stifter Mark Zuckerberg har været i krydsforhør i den amerikanske kongres’ to kamre.

”Der bliver noget at rive i. Det kan man godt se. Men det bliver superspændende, det er nogen spændende debatter, der er på hele det digitale område, så det glæder jeg mig til at komme ind i,” siger Martin Ruby og peger på, at der er mange andre emner indenfor digitalisering, der også vil skulle diskuteres i de kommende år.

”Men mere ned i detaljen vil jeg helst ikke gå endnu, før jeg starter,” tilføjer han.

Siger farvel til Pind for anden gang
Det er ikke første gang, at 44-årige Martin Ruby skifter Søren Pind ud med en it-gigant. Han har tidligere været politisk chef for Google i Danmark og Norge. Inden da havde Ruby været særlig rådgiver for Søren Pind i 2010, til folketingsvalget blev udskrevet i 2011.

I august 2015 vendte han så tilbage til Slotsholmen, da han blev særlig rådgiver for Søren Pind i Justitsministeriet, hvor han senere fulgte med over i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

”Jeg har jo været væk før. Politik er super spændende, men det er også sundt at prøve noget andet. Jeg har været meget glad for at arbejde sammen med Søren igen, men nu synes jeg, at det var tid til at prøve det her,” siger Martin Ruby.

Vender du så tilbage til Slotsholmen?

”Nej, det er i hvert fald ikke planen for nuværende. Nu er det Facebook.”

Martin Ruby er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet og har også en baggrund som tidligere souschef i Venstres Politisk-Økonomiske Sekretariat på Christiansborg.

Får dansk chef
I sin nye stilling kommer Martin Ruby til at skulle referere til en anden dansker. Facebooks direktør for EU-kontoret i Bruxelles er nemlig danske Thomas Myrup Kristensen, og han glæder sig over, at han har fået Martin Ruby med på sit hold.

“For det første er han en dygtig leder, og for det andet betyder hans baggrund fra blandt andet Google, at han kender tech-industrien bedre end de fleste. Vi har et stærkt team af lokale policy chefer på plads i regionen, og med Martin i spidsen forventer jeg, at vi kan blive endnu bedre til at komme i øjenhøjde med de lokale forventninger til os som virksomhed,” siger Thomas Myrup Kristensen til Altinget i en skriftlig kommentar.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Ruby

Politisk chef for Facebook i Norden og Benelux
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2000)

Søren Pind

Bestyrelsesformand, Danish Cyber Defence, formand, The Danish Ronald Reagan Society, fhv. uddannelses- og forskningsminister, MF (V)
cand.jur. (Københavns Uni. 1997)

0:000:00