Støttepartier vil gøre taxameterløftet permanent

TAXAMETER: Regeringens finanslovsforslag lægger op til at fjerne det såkaldte taxameterløft, hvilket betyder besparelser på 300 millioner kroner for universiteterne. To af regeringens støttepartier forhandler i stedet om at gøre ordningen permanent.

Siden 2010 har studerende på humanistiske og samfundsfaglige fag udløst en ekstra bevilling på 5.000 kroner til universitet årligt. Regeringens finanslovsforslag har fjernet den ekstra pose penge, men to støttepartier vil gøre den permanent. <br>
Siden 2010 har studerende på humanistiske og samfundsfaglige fag udløst en ekstra bevilling på 5.000 kroner til universitet årligt. Regeringens finanslovsforslag har fjernet den ekstra pose penge, men to støttepartier vil gøre den permanent.
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Det skal være slut med tilbagevendende slåskampe om taxameterløftet skal være der eller ej.

I stedet vil SF og Radikale gøre ordningen permanent. Støttepartierne siger til Altinget, at de har det med til forhandlingsbordet i år.

"Det er en skidt situation for universiteterne, hvis de igen kun får forsikring et år ud i fremtiden. Det meget mere stabilt, hvis det her løft ligger der permanent. Vi ved, at det er et løft, som både undervisere, erhvervsliv, studerende og mange flere synes, der er brug for," siger uddannelsesordfører Jacob Mark (SF).

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00