Studerende i stort antal dropper ud for at undgå loft

UDDANNELSESLOFT: Hver fjerde studerende, som overvejer at skifte studieretning, dropper ud for at undgå uddannelsesloftet. Det viser svar fra uddannelsesminister Søren Pind (V).

Hver fjerde af de studerende, som skulle rammes af det nye uddannelsesloft, forventes at droppe ud af deres studie uden at afslutte det. Det viser svar fra uddannelses- og forskningsminister Søren Pind til Folketinget.

Loven betyder, at man mister retten til at tage en ny uddannelse på samme eller lavere niveau, hvis man allerede har afsluttet en uddannelse.

Og Uddannelsesministeriet vurderer altså, at det vil få en af fire studerende i målgruppen til at droppe ud uden at tage de afsluttende eksaminer.

Uddannelsesloftet har ifølge ministeriet en ”bruttomålgruppe” på 2.200 studerende, og i runde tal vil det sige, at omkring 550 studerende forventes af afbryde deres nuværende studier for at bevare muligheden for at søge ind på et andet studie.

1.000 bliver ramt
Udover gruppen af studerende, der dropper ud, så forventer ministeriet, at en stor gruppe på 30 procent kan få dispensation. Dertil kommer to andre undtagelser for loftet. Det betyder, at loven i første omgang kommer til at ramme lige under 1.000 personer.

I svaret fra Søren Pind (V) fremgår det også, at der næste år hentes 15 millioner kroner til dagpengeaftalen, mens beløbet over årene stiger til 308 millioner kroner.

Det fik i går den tidligere minister for området, den radikale ordfører Sofie Carsten Nielsen til at foreslå at beløbet for næste år kunne findes andre steder.

Forrige artikel Fonde spreder sig i forskningens fødekæde Fonde spreder sig i forskningens fødekæde Næste artikel Radikale: Uddannelsesloft henter kun 15 millioner til dagpenge-regning