Uni-ledelser afviser ide om tidsbegrænsede professorater

PROFESSORATER: Lederne på landets otte universiteter afviser Venstres ide om tidsbegrænsning på alle professorater. Kun 5 procent støtter tanken, deraf en enkelt rektor. Men Venstre holder fast i forslaget.
Kun en håndfuld af lederne på landets universiteter støtter Malou Aamunds (V) forslag om at gøre alle professorater tidsbegrænsede.
Kun en håndfuld af lederne på landets universiteter støtter Malou Aamunds (V) forslag om at gøre alle professorater tidsbegrænsede.Foto: ft.dk
Jørgen Skadhede
Kun en håndfuld af lederne på landets universiteter støtter Malou Aamunds (V) forslag om at gøre alle professorater tidsbegrænsede.
Kun en håndfuld af lederne på landets universiteter støtter Malou Aamunds (V) forslag om at gøre alle professorater tidsbegrænsede. Foto: ft.dk

Professorer, der skal have forlænget deres stillinger, vil ofte tage hensyn til en eventuel forlængelse, når de udtaler sig offentligt, og professorer er snart den eneste kategori af personer i kongeriget, der ikke tager hensyn til karrieremuligheder og spin, når de udtaler sig.

Anonym
Rektor
Fakta
Det mener lederne

Altinget.dk har spurgt alle rektorer, prorektorer og dekaner (samt på RUC og CBS institutledere og på DTU institutdirektører) om deres principielle holdning til tidsbegrænsning af professorater.

Støtter du tanken om, at alle professorater som udgangspunkt bør være tidsbegrænsede ansættelser?

Ja: 5 pct.
Nej: 86 pct.
Ved ikke: 9 pct.

78 ud af 104 adspurgte ledere har svaret.

Ja: 4
Nej: 67
Ved ikke: 7

Universiteternes ledere ønsker ikke at få mere fleksibilitet i rekrutteringen af professorer.

Kun 5 procent af lederne på landets otte universiteter støtter principielt Venstres ide om at gøre alle professorater tidsbegrænsede eventuelt med brug af stopprøver.

Det viser en rundspørge blandt de øverste ledelseslag på landets otte universiteter, som Altinget.dk har foretaget.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00