V og K: DTU-besparelser medfører ikke forringelser

SAMRÅD: En lukning af virologisk afdeling på Lindholm, DTU, vil undergrave forbrugerens tillid og skade Danmarks eksport, mener Bjarne Laustsen (S). Fødevareminister Henrik Høegh (V) og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) afviser og siger, at de tænker på både forskning og beredskab.
"Besparelser på DTU Veterinærinstituttet vil ikke forringe hverken fødevareforskningen eller fødevareberedskabet."

Så klar var meldingen fra videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen og fødevareminister Henrik Høegh, da de onsdag var indkaldt til samråd om besparelser på DTU Veterinærinstituttet, Lindholm.

Her havde Socialdemokraternes fødevareordfører Bjarne Laustsen bedt ministrene redegøre for, hvilke overvejelser der er gjort for at bevare den forskningsfunktion, som er på DTU Veterinærinstituttet, Lindholm, og om ministrene har tillid til, at beredskabet kan opretholdes ved en lukning af Lindholm.

Ingen forringelse af beredskabet
Bjarne Laustsen mener, at en lukning af den virologiske afdeling på Lindholm vil betyde en forringelse af fødevaresikkerheden til skade for både forbrugeren og fødevareindustriens eksport. Han påpegede, at den danske fødevarehåndtering er i top og ønskede at vide, om ministrene kunne garantere, at den vil blive ved med at være det trods en lukning af Lindholm.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00