V vil gøre op med skævvridning af ph.d.-stillinger

FORSKNING: Regeringens forkærlighed for naturvidenskab har taget overhånd, når det gælder ph.d.-stillinger. Venstre lægger op til et opgør med øremærkningen, så flere forskerspirer fra andre hovedområder kan få en ph.d.
Venstres videnskabsordfører Malou Aamund ønsker et opgør med det, hun kalder en skævvridning af fordelingen af ph.d.-stillinger.
Venstres videnskabsordfører Malou Aamund ønsker et opgør med det, hun kalder en skævvridning af fordelingen af ph.d.-stillinger.
Jørgen Skadhede

Jeg foretrækker et bottom-up system, hvor det er kvaliteten af forskerne, der afgør, hvordan ph.d.erne skal fordeles.

Malou Aamund (V)
Videnskabsordfører
En styrkelse af naturvidenskaben har været en af hjørnestenene i den borgelige regerings forskningspolitik. Men på visse områder har udviklingen ikke været hensigtsmæssig, erkender Venstres videnskabsordfører Malou Aamund.

Hun mener, at der er sket en skævvridning i den politiske øremærkning af p.hd.-stillinger.

"Vi har øremærket rigtig meget til naturvidenskab, og det betyder, at en uforholdsmæssig stor andel af kandidater fra naturvidenskaben skal gå ind og være ph.d.er for at leve op til de mål. Det er synd, hvis vi samtidig har en masse potentielle forskerspirer inden for samfundsvidenskab og humaniora, som ikke får chancen," siger Malou Aamund.

Udsigt til opgør
Hun lægger derfor op til et opgør med den nuværende politik.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00