Venstre: Minister trodser foreståelsespapirets løfter om engelsksprogede uddannelser

SAMRÅD: SU-udgifterne til udenlandske studerende sprænger den økonomiske ramme, og derfor vil ministeren videreføre loftet over antallet af engelsksprogede uddannelsespladser. Men det er stik imod forståelsespapiret, påpeger Venstre.

Da forsknings- og uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen i juni kunne indtage sit ministerkontor, var det på baggrund af det såkaldte forståelsespapir mellem Socialdemokratiet og resten af partierne i rød blok. Heri står der blandt andet, at regeringen vil søge at ”fjerne loftet over engelsksprogede uddannelser” for at tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Men efter et samråd i Forsknings- og Uddannelsesudvalget tirsdag lader det ikke til at blive lige foreløbigt.

En nylig rapport fra Forsknings- og Uddannelsesministeriet viser nemlig, at SU-udgifterne til EU- og EØS-studerende i Danmark har sprængt den økonomiske ramme, man fastsatte i 2013. VLAK-regeringen indførte siden da et loft over antallet af engelsksprogede uddannelsespladser, og det er ifølge ministeren stadigvæk det bedste bud på, hvordan man holder SU-udgifterne til udenlandske studerende nede.

Jeg har besluttet at fastholde VLAK-regeringens initiativ om at regulere antallet af studiepladser på engelsksprogede uddannelser. Det er det bedste bud, jeg kan se lige nu,” kunne ministeren meddele på samrådet.

Login