Venstre: Minister trodser foreståelsespapirets løfter om engelsksprogede uddannelser

SAMRÅD: SU-udgifterne til udenlandske studerende sprænger den økonomiske ramme, og derfor vil ministeren videreføre loftet over antallet af engelsksprogede uddannelsespladser. Men det er stik imod forståelsespapiret, påpeger Venstre.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Wind

Da forsknings- og uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen i juni kunne indtage sit ministerkontor, var det på baggrund af det såkaldte forståelsespapir mellem Socialdemokratiet og resten af partierne i rød blok. Heri står der blandt andet, at regeringen vil søge at ”fjerne loftet over engelsksprogede uddannelser” for at tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Men efter et samråd i Forsknings- og Uddannelsesudvalget tirsdag lader det ikke til at blive lige foreløbigt.

En nylig rapport fra Forsknings- og Uddannelsesministeriet viser nemlig, at SU-udgifterne til EU- og EØS-studerende i Danmark har sprængt den økonomiske ramme, man fastsatte i 2013. VLAK-regeringen indførte siden da et loft over antallet af engelsksprogede uddannelsespladser, og det er ifølge ministeren stadigvæk det bedste bud på, hvordan man holder SU-udgifterne til udenlandske studerende nede.

Jeg har besluttet at fastholde VLAK-regeringens initiativ om at regulere antallet af studiepladser på engelsksprogede uddannelser. Det er det bedste bud, jeg kan se lige nu,” kunne ministeren meddele på samrådet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00