Virksomheder kræver erhvervsrelevant forskning

FORSKNING: Hvis virksomhederne skal investere mere i forskning, skal universiteterne prioritere anderledes, siger DI’s forskningschef på baggrund af ny undersøgelse.
Uffe Laursen

Private investeringer i forskning sakker bagud i forhold til at nå Barcelona-målet om, at to procent af al forskning og udvikling i 2010 skal være finansieret af erhvervslivet.

I en ny spørgeundersøgelse fra DI, der offentliggøres i dag, peger 300 forskningsorienterede virksomheder på fem grunde til, at det kniber med at holde erhvervslivets investeringer i dansk forskning på vejen til Barcelona.

Prisen for at forske, tætheden til markedet og placering af forskningsenheder i nærheden af produktionen er tre grunde, som Danmark ikke kan gøre meget ved. Men når det gælder faktorerne kvalificeret arbejdskraft og relevans i den offentlige forskning, kan de danske politikere ændre rammevilkårene, så de matcher virksomhedernes krav. Hvis de ellers vil. Og især i forhold til relevansen i den offentlige forskning er der meget at komme efter, mener Charlotte Rønhof, forskningschef i DI.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00