SCIENCE søger skarp public affairs profil med lyst til at arbejde med grøn omstilling og andre store samfundsudfordringer
Københavns Universitets Natur- og Biovidenskabelige Fakultet - SCIENCE - søger en erfaren og skarp public affairs profil til vores nye Policy Sektion, der skal styrke interessevaretagelsen for SCIENCE og samspillet mellem SCIENCE og omverdenen - ikke mindst inden for grøn omstilling.

Søg dette job
Vores ambitioner er høje for sektionen. Du bliver ansat som chefkonsulent og får til opgave sammen med kolleger på fakultetssekretariatet, SCIENCEs 12 institutter og det øvrige KU at udvikle og iværksætte helt konkrete indsatser, der kan styrke SCIENCEs relationer til virksomheder, myndigheder, organisationer og beslutningstagere og positionere SCIENCE som den centrale naturvidenskabelig aktør, der med sin forskning, uddannelser og samspil med omverdenen bidrager markant til de store samfundsudfordringer. Sektionen Policy er en nyetableret sektion, der har til opgave at styrke og tydeliggøre SCIENCE i rollen som Danmarks førende naturvidenskabelige forsknings- og uddannelsesinstitution på en lang række fagområder - fra plantevidenskab og ernæring til kunstig intelligens og kvanteteknologi og meget mere! Policys opgave er at understøtte en stærkere positionering af SCIENCE på de agendaer og i de relationer, der er vigtigst for os. Derfor skal vi udvikle og implementere public affairs strategier for SCIENCE nationalt og internationalt - og systematisk opbygge og vedligeholde fakultetets relationer til private og offentlige virksomheder, myndigheder, fonde mv. Policy skal derudover understøtte internationale strategiske satsninger - bl.a. inden for rammerne af vores internationale samarbejdsfora. Sektionen har også ansvaret for, at KU's strategi implementeres på SCIENCE og udvikling af skræddersyede efter- og videreuddannelsestilbud målrettet private og offentlige virksomheder. Dine opgaver Som public affairs chefkonsulent er dine opgaver at drive strategiske agendaer og issues - i samarbejde med vores fakultetets ledelse og institutter. Det betyder, at du skal stå i spidsen for at udvikle planer, facilitere proces og understøtte med kommunikation, hvor du også selv skal være udførende og udvikle konkrete kommunikationsprodukter. Du skal samtidig kunne rådgive ledelse og institutter om public affairs - og kunne drive outreach-indsatser, der styrker relationerne til udvalgte stakeholdere både i erhvervslivet og det politiske miljø. Du indgår i en nyetableret sektion med både meget erfarne og helt nye medarbejdere. Vi lægger vægt på at skabe en seriøs og gerne munter samarbejdskultur med udpræget holdånd både indad og udad til vores mange samarbejdspartnere på og uden for KU. Om dig
 • Du har solid erfaring med public affairs - gerne fra en relevant organisation, virksomhed eller et bureau. Det vigtige er, at du har erfaring med at udvikle sammenhængende public affairs-strategier og udmønte dem i praksis.
 • Du har politisk tæft og viden om det politiske maskinrum i bred forstand - aktører, processer og agendaer.
 • Du er en stærk og udadvendt netværker - ideelt set allerede med et stærkt netværk, som du kan aktivere og bygge videre på til gavn for SCIENCE.
 • Du er en dreven kommunikatør, der kan skrive det velstrukturerede oplæg til direktionen mv., den skarpe kronik eller den overbevisende præsentation - og også på engelsk, når det skal være.
 • Du har indsigt i universitetsverdenen og forskning- og uddannelsespolitik - og gerne også grøn omstilling, da det er et område, der fylder meget på SCIENCE. På den måde kan du bedre rådgive vores institutter.
 • Du har stærke samarbejdsevner og arbejder ud fra en overbevisning om, at gode resultater skaber vi sammen på tværs af fagligheder og organisatoriske skel.
 • Du har en relevant kandidatuddannelse.
Om SCIENCE SCIENCE har som væsentligste opgave at bidrage til løsning af de store udfordringer, vi står overfor i en verden under hastig forandring med øget pres på bl.a. naturressourcer og markante klimaforandringer - både nationalt og globalt. Samtidig skal fakultetet være med til at skabe økonomisk vækst og levere dygtige kandidater med de kompetencer, som samfundet har brug for. Det gør vi i et tæt samarbejde med erhvervslivet og offentlige myndigheder, organisationer og andre universiteter såvel herhjemme som i udlandet. SCIENCE har 4.000 ansatte, 10.000 bachelor- og kandidatstuderende og et årligt budget på cirka 2,5 mia. kr. Sekretariat, Policy og Kommunikation Policy er en del af kontoret Sekretariat, Policy og Kommunikation, der desuden består af sektionerne Sekretariat og Kommunikation. Der er cirka 35 medarbejdere fordelt på de tre sektioner. Vilkår Du vil blive ansat som chefkonsulent med mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer. Den ugentlige arbejdstid er 37 timer. SCIENCE er en attraktiv og fleksibel arbejdsplads, der lægger vægt på kontinuerlig faglig og personlig udvikling. Vi stræber efter en passende balance mellem arbejds- og privatliv og tilbyder gode muligheder for at tilrettelægge arbejdet fleksibelt. Din ansøgning Er du interesseret i stillingen, skal du sende en elektronisk ansøgning med bilag. Stillingen søges via knappen “søg dette job" her på siden senest mandag den 30. maj 2022. Første samtaler afholdes den 9. juni 2022 og anden runde med samtaler finder sted 13. juni 2022. Der forventes anvendt en mindre opgave for kandidater, der inviteres til anden samtale. Yderligere oplysninger Hvis du har spørgsmål om SCIENCE, stillingen mv. er du meget velkommen til at kontakte sektionsleder Charlotte Fischer på +45 35 32 26 27. Tidspunkt for tiltrædelse aftales, men forventes at være senest 1.9.2022. Universitetet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen. Kontakt Charlotte Elisabeth Fischer E-mail: charlotte.fischer@science.ku.dk Info Ansøgningsfrist: 30-05-2022 Ansættelsesdato: 01-09-2022 Arbejdstid: Fuldtid Afdeling/Sted: Fakultet Sekretariat
  Søg dette job
  Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.

  Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
  Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen