Om  
Carl Th. Pedersen
Ole G. Mouritsen

Mindeord: Fhv. rektor, lektor Carl Th. Pedersen (84)

Fhv. rektor for Odense Universitet/SDU, lektor emer., dr. phil. Carl Th. Pedersen, Odense, er død, 84 år gammel, og i den anledning skriver professor Ole G. Mouritsen  på vegne af Det Danske Gastronomiske Akademi mindeord.

Redaktionen

Carl Th. Pedersen blev altid kærligt omtalt som Carl Th. Med hans død har vi mistet en helt særlig personlighed inden for dansk kemi og dansk gastronomi.

Carl Th. var svovlkemiker med en interesse for svovlforbindelsers kemi hele sin karriere, kun afbrudt af en periode som dekan og rektor ved Odense/Syddansk Universitet. Samtidig var han en begavet formidler og en flittig skribent i fagbladet Dansk kemi, hvor han gennem årtier og helt til det sidste skrev en eller flere månedlige artikler om forskningsnyheder inden for kemiens verden.

Carl Th. forenede sin faglige viden om naturstofkemi med en dyb interesse for gastronomi, og han brugte denne kobling til at skabe fascination om krydderier med foredragstitler som "Peber er alle hånde, men er allehånde peber?’" Hans bog "Krydderier og kokkerier’" står som et fornemt bidrag til dansk gastronomi.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00