Uddannelsesforbundet: Østergaard vil skabe A- og B-hold

AMU: Hvis uddannelsesminister Morten Østergaard (R) neddrosler de korte AMU-kurser, vil det skabe arbejdsløshed og forringe konkurrenceevnen, advarer Uddannelsesforbundets formand, Hanne Pontoppidan.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Lasse Lange
De korte AMU-kurser er med til at sikre Danmark en meget høj konkurrencedygtighed, mener Uddannelsesforbundets formand, Hanne Pontoppidan.

Derfor er det en meget dårlig ide at neddrosle dem kraftigt, som uddannelsesminister Morten Østergaard (R) foreslog under partiets sommergruppemøde, siger Hanne Pontoppidan, der repræsenterer undervisere på AMU-kurserne.

"Hvis man neddrosler AMU-kurserne, vil man få et a- og b-hold på arbejdsmarkedet. Nogle arbejdere vil simpelthen ikke være i stand til at varetage et ordentligt job, og mange vil falde helt ud af arbejdsmarkedet," siger Hanne Pontoppidan til Altinget | Uddannelse.

"Ministeren har misforstået det"
Morten Østergaard udtalte tidligere på ugen til Politiken, at han ikke mente, at de korte AMU-kurser af en uges varighed giver det kompetenceløft, det danske arbejdsmarked har brug for.

"Der er jo kursusvirksomhed derude. På den måde er der egentlig meget efteruddannelse, men formelle kompetenceløft ser vi i meget ringe grad blandt dem, der har allermest brug for det," sagde han.

Ministeren har fuldstændigt misforstået det. Det har aldrig været meningen, at AMU-kurserne skulle gøre ufaglærte arbejdere faglærte. Derimod er formålet at omstille produktionen til de aktuelle behov.

Hanne Pontoppidan
Formand for Uddannelsesforbundet

Men Morten Østergaard er på vildspor, mener Uddannelsesforbundets formand.

"Ministeren har fuldstændigt misforstået det. Det har aldrig været meningen, at AMU-kurserne skulle gøre ufaglærte arbejdere faglærte. Derimod er formålet at omstille produktionen til de aktuelle behov. På korte, målrettede kurser kan faglærte og ufaglærte arbejdere tilegne sig de kompetencer, erhvervslivet efterspørger lige nu," siger hun og tilføjer, at ministeren har ret i, at der er brug for at flytte folk fra ufaglært til faglært.

"Men der er også brug for, at det danske erhvervsliv kan omstille sig lynhurtigt."

0:000:00