Fra fond til forsker: Dagspressens Fond støtter tidligere chefredaktører

FONDE: Med en halv million kroner støtter Dagspressens Fond en række journalistiske projekter. Desuden støtter Novo Nordisk Fonden forskningssamarbejder med 42 mio., Danmarks Frie Forskningsfond giver 5,6 mio. til et projekt om politik og videnskab, og Neye Fonden støtter forskning i kræftbehandling.

Novo Nordisk Fonden giver 42 mio. kroner til forskningssamarbejder mellem forskere i og uden for Steno Diabetes Center.
Novo Nordisk Fonden giver 42 mio. kroner til forskningssamarbejder mellem forskere i og uden for Steno Diabetes Center.Foto: /ritzau/Jens Panduro
Kiki Qvistgaard

En bred vifte af projekter har i den forgangne uge fået støtte fra Danmarks fonde. 

Vi starter i medieverdenen, hvor Dagspressens Fond har tildelt 500.000 kroner til en række journalistiske projekter. Flere tidligere chefredaktører er blandt dem, der modtager bevillinger fra fonden. 

Pierre Collignon, tidligere chefredaktør på Jyllands-Posten, får 30.000 kroner til en bog om fake news. Per Westergård, tidligere chefredaktør hos Fyens Stiftstidende, får sammen med Søren Schultz Jørgensen, ejer af Kontrabande, 60.000 kroner til bogen 'Det engagerede medie'.

Ole C. Jørgensen, tidligere chefredaktør på bl.a. Randers Amtsavis og tidligere formand for Fynske Medier, er dog den person, der modtager den største bevilling fra fonden.

Han er forfatter til 'De Danske Aviser 1992-2011', og han modtager 150.000 kroner til i et nyt værk at beskrive dagspressens udvikling fra 2011 frem til nu.

Derudover modtager lektor Nete Nørgaard Kristensen og forfatter Aslak Gottlieb bevillinger fra Dagspressens Fond.

Sapere Aude-bevillingen
Danmarks Frie Forskningsfond tildeler en Sapere Aude-bevilling på 5,6 mio. kroner til Kristoffer Kropp fra Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv ved RUC.

Det skriver RUC i en pressemeddelelse.

"Sapere Aude-bevillingen er en gave. Den giver mig mulighed for at fokusere på min forskning i de næste fire år. I et universitetssystem, hvor forskning og undervisning skal finde sin rette balance, og de færre forskningsmidler skal fordeles i en stadig øget konkurrence, skaber denne bevilling en unik mulighed," siger lektor Kristoffer Kropp.

0:000:00