Halsboe: Vi gør alt, hvad vi kan, for at eksamener kan gennemføres

FORSINKELSE: Der mangler stadig endelige svar på, hvordan de studerende på landets videregående uddannelser skal klare sig igennem coronakrisen. Især problemer omkring afvikling af eksamener presser på. Ministeren lover fleksibilitet.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Der er stadig et par måneder til, at eksamensræset for alvor går løs for de fleste studerende, men allerede nu bliver der afviklet digitale eksamener rundtomkring på uddannelserne.

Universiteterne har været lukket siden fredag 13 marts, og de forbliver lukket indtil  13. april. Derfor må eksamener i den periode klares digitalt.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har derfor i al hast uddelt dispensationer, så det hele kan hænge sammen.

"Det er heldigvis ikke højsæson for eksamener. Mange steder, hvor der er eksamener nu, er det lykkedes ad andre kanaler at få eksamenerne afholdt, men andre steder er man nødt til at udsætte. Det er klart, det påvirker mange," siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Vi skal nødigt have nogen, der dropper ud på tærsklen af, at de er færdige med deres uddannelse på grund af en situation, de ikke selv er skyld i.

Ane Halsboe-Jørgensen (S)
Uddannelses- og Forskningsminister

Hvad med dem, der er meget udfordrede, hvor eksamen for eksempel kræver fysisk fremmøde. Hvad kan du gøre for at løse deres problemer?

"Vi har været fleksible, når uddannelserne har bedt om dispensationer for at kunne gøre tingene anderledes end normalt. For eksempel at godkende mundtlige eksamener gennem Skype eller lignende," siger hun og fortsætter:

"Vi er i tæt kontakt med institutionerne om, hvordan vi løser eksamener, der kræver fysisk fremmøde, for eksempel i laboratorier, i forhold til at finde løsninger, der fungerer."

"Der skal være mest mulig fleksibilitet"
Hun påpeger, at ministeriet har oprettet en taskforce, der tager hånd om situationen. Her kan institutioner komme med input, og problemerne kan løses, som de opstår.

"Det er uddannelsesinstitutionerne, der kender uddannelserne og udfordringerne. Det er min og ministeriets rolle at bakke op og udvise fleksibilitet, når der skal afviges fra de regler, vi normalt binder os til," siger Ane Halsboe-Jørgensen.









0:000:00