CBS fastholder partnerskab med Danske Bank for bordenden

FORSKNING: Et stort forskningssamarbejde, hvor Danske Bank er formand og CBS er direktør, er ikke at finde ikke på den liste, som CBS for nyligt har offentliggjort over samarbejder med Danske Bank. Det er en gråzone, hvad der skal med, lyder forklaringen fra institutleder, imens Danske Bank lægger op til at forsætte i formandsstolen.  

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Toke Gade Crone Kristiansen

Direktionen pÅ CBS har offentliggjort universitetets samarbejder med Danske Bank og besluttet ikke at indgå nye samarbejder med banken efter sagen om hvidvask.

"Der skal ikke herske tvivl om, at vi tager denne sag meget alvorligt – ikke mindst fordi vi som business school ønsker at promovere og udvikle ansvarlighed og ansvarlig ledelse hos vores studerende," skrev Per Holten-Andersen rektor på CBS i en pressemeddelelse tirsdag. 

I den forbindelse udgav CBS en liste over samarbejder med Danske Bank, som beløber sig til omkring 23 millioner kroner. 

Universitet har dog udeladt et samarbejde med Danish Finance Institute, hvor Danske Bank sidder for bordenden i bestyrelsen, som sponsorerer internationale forskere på blandt andet på CBS - med 8 millioner kroner om året.

Direktørfunktionen i instituttet følges med posten som institutleder for finansiering på CBS, og kæder dermed de to sammen, efter planen de næste ni år. 

"Vi har ikke helt vidst, hvilket ben vi skulle stå på i den her sag, fordi Danish Finance Institute ikke er et direkte samarbejde med Danske Bank," siger Morten Sørensen, direktør i Danish Finance Institute og institutleder på Finansiering ved CBS.

Hvad er det?
Danish Finance Institute beskrives i CBS' årsrapport fra 2017 som et strategisk partnerskab, som CBS er sat i spidsen for. Derudover er offentligt tilgængelig information om initiativet begrænset til to pressemeddelelser på Finans Danmarks hjemmeside.

Initiativet er nemlig finansieret af de danske pengeinstitutter igennem Finans Danmark, og derigennem Danske Bank. Det har derfor været svært at placere initiativet organisatorisk, lyder forklaringen om den manglende officielle information.

Formålet er dog klart; at understøtte opbygning af et dansk forskningsmiljø i finansiering i verdensklasse. 

Dokumentation

Her er CBS' oprindelige liste over samarbejder med Danske Bank: 

- Forskningsprojektet Nordic Finance and the Good Society. Danske Banks andel 3.000.000 kr. 

- Forskningsprojektet Compliance and Risk Management. Danske Banks finansiering 750.000 kr. 
- Erhvervs-ph.d. ‘Making Sense of Organizational Changes’. Danske Banks finansiering 1,035,000 kr. Projektet løber fra 1. December 2016 til 31. November 2019.

- Forskningsprojektet Situated Accounting and Sustainable, Community Managed Development. Danske Banks finansiering 130.376 kr. 

- Forskningsprojektet An Analysis of Share Repurchase by Listed Firms. Danske Banks Fond finansiering er 100.000 kr. 

- Forskningsprojektet Corporate Impact Initiative ifm. med CBS Impact Day.Danske Banks finansiering er  50.000 kr. 

- Professorat i Digitalisering. Danske Banks andel er 5.000.000 kr. 

- Adjungeret professor. Bestyrelsesformand i Danske Bank, Ole Andersen, er adjungeret professor på CBS.(Ulønnet) 

- Corporate Partnership. Danske Bank har et Corporate Partnership med CBS. Danske Bank for betaler ad hoc for brug af employer branding og recruitment services.​

- Andre samarbejder: Danske Bank er CBS’ bank. 

Samarbejder, hvor Danske Bank er involveret, løber op i cirka 23,5 mio. kr., heraf er cirka 10 mio. kr. finansieret af Danske Bank eller Danske Banks Fond.

----------------------------------------------------------------

Danish Finance Institute har derudover ydet støtte til fire Scholarships, som ikke fremgår af listen. 


0:000:00