DF-ordfører om besparelser: "Hvis bare jeg vidste, hvor pengetræet stod"

VIDEO: DF har tidligere meldt ud, at partiet ønsker at fjerne omprioriteringsbidraget på uddannelsesområdet, men nu trumfer andre prioriteter uddannelsesområdet.

Jeppe Maagaard Holm

Tidligere i år var Dansk Folkeparti klar i mælet, når det kom til de årlige besparelser på uddannelse: De skulle væk. 

Men træerne vokser ind i himlen, slet ikke pengetræerne.

Efter finanslovsforhandlingerne blev indledt, og partiet er ikke længere klar til at lægge omprioriteringsbidraget i graven med det samme. 

Folketingsdebat 
Torsdag havde SF's uddannelses- og forskningsordfører, Jacob Mark, rejst en  debat om omprioriteringsbidraget i Folketinget.

Her blev DF holdt op på ønsket og udfrittet om, hvorfor partiet så ikke er villig til at komme bespareserne til livs med det samme. 

"Det, der virkede på sundhedsområdet, var, da oppositionen og DF gik sammen og sagde til regeringen: Nu vil vi have dem væk. Det, der virkede på erhvervsuddannelserne, var, da oppositionen og DF gik sammen og sagde: Nu vil vi have dem væk. Hvorfor egentlig ikke gøre det samme på de sidste af uddannelsesbesparelserne?" lød Jacob Marks spørgsmål.

Til det svarede Jens Henrik Thulesen Dahl: 

"Hvis jeg lige vidste, hvor pengetræet stod, så jeg kunne skaffe alle de midler, jeg havde lyst til, kunne vi gøre rigtig, rigtig mange ting. Men vi har en finanslov, som vi ansvarligt gerne vil have til at gå op. Derfor prioriterer vi, og derfor siger vi, at på erhvervsuddannelserne er det rigtig vigtigt, at vi gør det her og nu. På udkantsgymnasierne er det rigtig vigtigt, at vi tager fat i drøftelserne og finder nogle løsninger fremadrettet," lød svaret fra DF's uddannelses- og forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl. 

Dansk Folkeparti tager dog gerne de små sejre med. 

0:000:00