Fonde: Team Danmark modtager tidlig julegave fra Novo Nordisk Fonden

FONDE: Novo Nordisk Fonden tager forskud på julen med en forskningsbevilling på hele 100 millioner kroner til Team Danmark. Det er første gang, at en forskerbevilling er målrettet eliteidræt. 

Team Danmark modtager forskningsbevilling på 100 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden.
Team Danmark modtager forskningsbevilling på 100 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Team Danmark kan se frem til en god start på det nye år.

Novo Nordisk Fonden har nemlig besluttet at bevillige sammenlagt 100 millioner kroner til forskning i og udvikling af eliteidrætten.

Det skriver Team Danmark i en pressemeddelelse. 

Novo Nordisk Fonden har først og fremmest besluttet at imødekomme en ansøgning fra Team Danmark på 50 millioner kroner til støtte af national forskning i eliteidræt.

Foruden dette har fonden valgt at bevillige yderligere 50 millioner kroner til specialfaciliteter til en fremtidig bygning i Københavnsområdet.

Historisk bevilling
Bevillingen skriver sig ind i dansk eliteidræts historiebøger, da det er første gang, at en forskningsbevilling er målrettet forskning i eliteidræt.

Team Danmarks formand, Frank Jensen er da også taknemmelig for Novo Nordisk Fondens bidrag.

”Det er en fremragende nyhed for dansk eliteidræt. Sammen med Novo Nordisk Fonden går vi nye veje, som giver Team Danmark mulighed for at lægge endnu flere kræfter i den vidensudvikling, der også fremover skal give danske atleter mulighed for at levere resultater i verdensklasse," siger Frank Jensen og fotsætter:

"Vi skylder Novo Nordisk Fonden en stor tak for, at de vil være med til at udvikle det fundament af viden, som skal fremtidssikre dansk eliteidræt”.

0:000:00