Fra fond til forsker: Innovationsfonden donerer millioner til reduktion af stress blandt hospitalslæger

FONDE: I denne uges udgave af Fra fond til forsker skal vi forbi en intelligent mobilløsning til reduktion af stress for hospitalslæger og millioner til forskning i kvindefodbold. Samtidig har Trygfonden doneret mere end 25 millioner kroner til forskning målrettet mennesker med psykiske lidelser. 

Innovationsfonden har doneret 20 millioner kroner til intelligent mobilløsning, der skal reducere stress blandt hospitalslæger. 
Innovationsfonden har doneret 20 millioner kroner til intelligent mobilløsning, der skal reducere stress blandt hospitalslæger. Foto: Kristian Brasen/Ritzau Scanpix
Benedicte Gjerding Dahlberg

Vi starter med en milliondonation, der særligt skal komme travle hospitalslæger til gavn. 

Donationen kommer fra Innovationsfonden og lyder på 20 millioner kroner til et intelligent kaldesystem, der skal effektivisere arbejdsgange, lette arbejdsbyrden og reducere stress blandt hospitalslæger.

Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse.

Mere specifikt er der tale om en mobilbaseret it-løsning, som blandt andet skal reducere mængden af telefonopkald, give lægerne større overblik og hurtigere adgang til nødvendige data samt være et prioriteringsværktøj i tilrettelæggelsen af opgaver. 

Forskningsprojektet er et samarbejde mellem softwarevirksomheden Systematic, Aarhus Universitet og universitetshospitalerne i Aarhus og Aalborg.

"I dag er det sådan, at hvis for eksempel en indlagt patient får behov for at blive tilset af lægen i løbet af natten, så vil sygeplejersken ringe efter den vagthavende læge. Lægen står måske midt i en undersøgelse af en anden patient, der lige er ankommet på akutafdelingen. I den situation er det svært at rumme de mange, nye oplysninger og prioritere den nye opgave i forhold til alle de andre opgaver som venter. Derfor vil vi udskifte vagttelefonen med en smartphone, som modtager opgaverne digitalt," siger direktør for forretnings- og produktudvikling i Systematic, Mikkel Harbo og fortsætter:

"Sygeplejersken, som anmoder lægen om assistance, angiver, hvor vigtig opgaven er, og lægen får samtidig et udtræk af relevante data fra patientens journal."

Projektperioden er på tre år, og afprøvning forventes påbegyndt på hospitalerne i foråret 2020.

Millioner til mennesker med psykiske lidelser
Trygfonden har doneret mere end 25 millioner kroner til i alt fire forskningsprojekter, der alle er målrettet mennesker med psykiske lidelser eller pårørende til familie med psykiske lidelser. 

0:000:00