Fra fond til forsker: Trygfonden støtter Parkinsonforeningen 

FONDSMIDLER: TrygFonden har valgt at donere 3,75 millioner til et projekt, der skal gøre danseundervisning for parkinsonpatienter og pårørende til et landsdækkende initiativ. 

Den forgangne uge har budt på uddeling af midler fra TrygFonden, der alle er til gavn for mennesker med kronisk sygdom. Fonden har blandt andet valgt at støtte Mette Holst, direktør i Parkinsonforeningen, med 3,75 millioner kroner til et treårigt projekt med danseundervisning i fokus.  

Undervisningen skal foregå med særligt uddannede instruktører, som kender sygdommens udfordringer og begrænsninger, og som er i stand til at skræddersy et forløb, der også involverer de personer, der længe har levet med sygdommen.

Det treårige projekt skal afsluttes med et fælles landsstævne med dans, rytme, samvær og inspiration.

Astma- og kræftpatienter 
Karen Hjerrild Andreasson, fysioterapeut og ph.d.-studerende, skal med en støtte på to millioner kroner ligeledes forsøge at forbedre sygdomsramtes dagligdag. 

Midlerne går til et projekt, der skal hjælpe astmapatienter, som lider af åndenød, med at få bedre kontrol over deres sygdom og dermed få en bedre hverdag med øget livskvalitet

Sidst, men ikke mindst, har Trygfonden også doneret fem millioner kroner til REBECCA-projektet, der skal afprøve en ny tilgang til rehabilitering af nydiagnosticerede kvinder med brystkræft, der er særligt psykologisk skrøbelige. Disse kvinder kæmper ekstra hårdt med at håndtere hverdagen, selv efter at deres behandling er afsluttet, og de er blevet erklæret raske. Målet med projektet er således i sidste ende at kunne forbedre hverdagslivet for kvinderne. 

Forrige artikel Læger: Farvel til regioner kan gå ud over forskningen Læger: Farvel til regioner kan gå ud over forskningen Næste artikel Mål for god undervisning skal stimulere uddannelser Mål for god undervisning skal stimulere uddannelser