Fra fond til forsker: Nordea-fonden vil få flere i svømmehallen

FONDE: TrygFonden giver 10 millioner til en lang række forskningsprojekter, Velux Fonden har bevilget 5,8 millioner til et nyt projekt om lys i Norden, og så vil Nordea-fonden i samarbejde med Dansk Svømmeunion få 20.000 flere unge og voksne i svømmehallen.

DM i debat ved Folkemødet 2014.
DM i debat ved Folkemødet 2014.Foto: Ditte Dalgaard/Altinget.dk
Kiki Qvistgaard

Projektet Aqua+ er et samarbejde mellem Nordea-fonden og Dansk Svømmeunion og har til formål at få 20.000 flere unge og voksne i svømmehallen over de næste fire år.

Nordea-fonden har doneret 5,5 millioner kroner til initiativet.

Baggrunden er, at der i 2016 var 135.506 børn i alderen 0-12 år, der dyrkede svømning i en af Dansk Svømmeunions medlemsklubber, mens der i aldersgruppen 13-18 år kun var 11.375 svømmere. 

"Projektet Aqua+tween bliver en grundsten i arbejdet med at fastholde børn og unge i alderen 8-12 år, som ikke dyrker konkurrencesvømning i svømmeklubben, men som stadig har en glæde ved vandaktiviteter. Aqua+tween rummer et kæmpe potentiale, der med støtte fra Nordea-fonden skal frigøres, så vi kan skabe nye, sjove og attraktive tilbud, der kan fastholde tween-målgruppen og få endnu flere til at dyrke vandaktiviteter," udtaler Mette Skat Nielsen, udviklingskonsulent og projektleder i Dansk Svømmeunion.

Millionbeløb til nordisk lys-projekt

Velux Fonden har bevilget 5,8 millioner kroner til forskningsprojektet 'Living with Nordic Lighting' ledet af lektor på RUC Mikkel Bille. Det er projektets formål at undersøge sammenhængen mellem lys, stemninger og hverdagspraksis i de tre skandinaviske hovedstæder København, Oslo og Stockholm. Projektet begynder 1. januar 2018 og løber over 3 år.

"Byen er ikke blot en scene, folk passivt træder ind på. Den er et levet rum med sociale fælleskaber, historier og skiftende stemninger, der forhandles af forskellige brugere på forskellige tidspunkter, og det er vigtigt at undersøge, hvis vi vil forstå den rolle, teknologier spiller i menneskers liv og udviklingen af gode byer at være i," fortæller Mikkel Bille.

Han er lektor på Institut for Mennesker og Teknologi på RUC, uddannet antropolog, studieleder på RUC's HumTek-bacheloruddannelse og formand for Det Unge Akademi under Videnskabernes Selskab.

10 millioner fra TrygFonden

0:000:00