Her er de 13 medlemmer af rådet bag Teknologipagten

KONSTITUERING: Regeringen har udpeget 13 medlemmer til Teknologipagtrådet med Netcompanys CEO, André Rogaczewski, som formand. Rådet skal stå i spidsen for Teknologipagtens arbejde med at få flere danskere til at arbejde og uddanne sig inden for digitale og tekniske fag.

André Rogaczewski, CEO i Netcompany, er ny formand for regeringens Teknologipagtråd, som er nedsat af erhvervsminister Brian Mikkelsen (t.h.) (arkivfoto).
André Rogaczewski, CEO i Netcompany, er ny formand for regeringens Teknologipagtråd, som er nedsat af erhvervsminister Brian Mikkelsen (t.h.) (arkivfoto).Foto: Ritzau Scanpix/ Linda Kastrup
Toke Gade Crone Kristiansen

Regeringen har udpeget 13 medlemmer til rådet bag teknologipagten, og det bliver André Rogaczewski, CEO i Netcompany, som kommer til at sidde for bordenden. 

Baggrunden for teknologipagten er at matche efterspørgselen på STEM-kompetencer i erhvervslivet og at spore flere danskere ind på tekniske og digitale uddannelser, efteruddannelser og job.

Det er meningen, at det nye råd skal stå i spidsen for Teknologipagten. 

"Danmark står over for en stor og vigtig opgave med at fremme tekniske og digitale kompetencer i befolkningen – det er samtidig forudsætningen for, at erhvervslivet kan skabe ny vækst nu og i en digital fremtid. Her må private og offentlige aktører arbejde sammen i nye partnerskaber og inspirere hinanden, hvis kompetenceløftet skal lykkes," siger den nyudpegede formand for rådet, som glæder sig til at stå i spidsen for arbejdet fremover.

Teknologipagten starter formelt op ved et arrangement i Experimentarium tirsdag 24. april 2018, hvor det nærmere indhold og projekter i pagten vil blive præsenteret.

Medlemmer af Teknologipagtrådet:

André Rogaczewski, CEO i Netcompany (formand)

Søren Gaard, erhvervsøkonomisk direktør i Erhvervsministeriet (næstformand)

Kim Graugaard, vicedirektør i DI

0:000:00