Se listen: Her er dette års Sapere Aude-modtagere

UDDELINGER: 34 yngre forskningsledere får muligheden for at forfølge forskningsidéer på højt internationalt niveau med uddelingen af Sapere Aude-midler fra Danmarks Frie Forskningsfond.

Asmus Leth Olsen er en af dette års modtagere af en Sapere Aude-bevilling, som gives som et rygstød til yngre excellente forskere.
Asmus Leth Olsen er en af dette års modtagere af en Sapere Aude-bevilling, som gives som et rygstød til yngre excellente forskere.Foto: Ritzau Scanpix / Liseotte Sabroe
Toke Gade Crone Kristiansen

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler i år 192 millioner under Sapere Aude-programmet.

De 192 millioner kroner går til 34 excellente, yngre forskere med originale idéer og forskningslederambitionerne i top, hedder det i en pressemeddelelse fra den offentlige forskningsfond.

Forskningslederne får med bevillingen mulighed for at lede eget forskerteam og gennemføre forskning på højt internationalt niveau med betydning for fremtiden.

"Vi har investeret risikovilligt i de allerdygtigste forskere med vægt på perspektivrig forskning til gavn for Danmarks fremtid," siger bestyrelsesformand i Danmarks Frie Forskningsfond, Peter Munk Christiansen.

 Her er dette års modtagere:

The Behavioral Citizen as a La...

0:000:00