Her er medlemmerne af Ahlers’ nye lærerkommission

LÆRERUDDANNELSE: De resterende medlemmer af regeringens nye lærerkommission er offentliggjort. Ud over to professorer kan formand Simon Calmar Andersen se frem til assistance fra en prorektor, en skoleleder og en lærer fra Bagsværd Skole. 

Tommy Ahlers (V) blev uddannelses- og forskningsminister ved ministerrokaden og regeringsudvidelsen i 2016.
Tommy Ahlers (V) blev uddannelses- og forskningsminister ved ministerrokaden og regeringsudvidelsen i 2016.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Birgitte Søe

Navnene på de resterende medlemmer af den lærerkommission, som uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) tidligere på ugen besluttede at nedsætte, er nu offentliggjort.

Kommissionen består af følgende seks medlemmer:

På baggrund af en evaluering af læreruddannelsen fra 2013 besluttede regeringen onsdag, at der skulle nedsættes en kommission med det formål at gøre uddannelsen mere attraktiv og fastholde de dygtigste studerende. Blandt andet skal kommissionen se på fordele og ulemper ved at ændre læreruddannelsen til en femårig universitetsuddannelse.

"Regeringen ønsker at hæve ambitionsniveauet for læreruddannelsen. Det faglige niveau og studieintensiteten skal simpelthen op. Derfor har vi bedt en række dygtige folk om at komme med bud på, hvad fremtiden stiller af krav til læreruddannelsen, og hvordan vi kan få en læreruddannelse på et højt internationalt niveau," siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) i en pressemeddelelse.

Målet er, at vi får et solidt grundlag, så vi kan skabe en langsigtet løsning, der giver vores børn den bedst mulige start

Tommy Ahlers
Uddannelses- og forskningsminister

Frafald på lærerstudiet
Den nye ekspertgruppe skal blandt andet finde frem til kvalificerede bud på, hvordan fremtidens læreruddannelse skal formes. Et af de store spørgsmål i debatten er, om det fortsat skal være en professionsuddannelse, eller om fremtidens undervisere skal have deres gang på universitetet. 

Derudover får kommissionen til opgave at undersøge, hvordan man i fremtiden kan håndtere et faldende antal lærere i folkeskolen samt frafald på lærerstudiet. 

"Målet er, at vi får et solidt grundlag, så vi kan skabe en langsigtet løsning, der giver vores børn den bedst mulige start," siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Kommissionen skal rapportere om resultaterne om et år, i foråret 2020. 

Her skal kommissionen blandt andet fortælle, hvad læreruddannelsen skal kunne nu og i fremtiden, samt hvordan den skal kunne leve op til skolens og samfundets behov, når det kommer til eksempelvis et stærkt fagligt fundament, kritisk tænkning og digitale kompetencer.

0:000:00