Mette Frederiksen om uddannelsesloft: Mit parti traf en forkert beslutning

FOLKEMØDE: Mette Frederiksen imødekommer resten af rød blok på uddannelse og er nu parat til at afskaffe både karakterbonus, uddannelsesloft og at nytænke nationale tests.

Foto: Ritzau Scanpix/ Olafur Steinar Gestsson
Toke Gade Crone Kristiansen

Mette Frederiksen satte fredag en tyk streg under uddannelsespolitikken som området, hvor rød blok kan finde fælles fodslag frem mod det kommende folketingsvalg . 

Det gjorde hun ved at bekræfte sin uddannelsesordførers meldinger til Altinget, om at partiet ønsker at afskaffe karakterbonussen, og nu vil nytænke nationale tests i Folkeskolen og afskaffe uddannelsesloftet.

”For to år siden traf mit parti en beslutning, vi i dag kan se, er med til at skubbe på noget forkert,” sagde Mette Frederiksen på Folkemødet om uddannelsesloftet. 

Socialdemokratiet sprængte i 2016 blokken og var med til at indføre uddannelsesloftet i december 2016 sammen med den blå side af Folketinget.

Argumentet var dengang, at der skulle findes finansiering til ændringer af dagpengesystemet for at sikre, at mennesker ikke stod uden forsørgelse.

Aftalen blev få uger senere revideret, således at begrænsningen af ret til en ny uddannelse i dag kun gælder i 6 år.

Begge de aftaler var dog forkerte at medvirke i, erkender Socialdemokratiets formand nu.

Medvirker til stress af unge
Grunden til at Socialdemokratiet nu vender på en tallerken, handler om, at de unge bliver stressede, og at der er en sammenhæng med uddannelsessystemet.

”Vi kommer ikke udenom, at der er noget i vores uddannelsessystem, som øger presset på de unge," siger Mette Frederiksen.

0:000:00