Minister: Man kan undre sig over, hvorfor man udbyder de uddannelser?

UDLANDSKE STUDERENDE: Søren Pind har set sig nødsaget til at sende brev til VIA University College om engelsksprogede diplomingeniøruddannelser, hvor 80 procent ikke finder beskæftigelse i Danmark efter endt uddannelse.

Toke Gade Crone Kristiansen

Det handlede om udlandske studerende på danske uddannelser og SU-lån til udlændinge, da Søren Pind (V) svarede på spørgsmål i Folketinget onsdag.

Her kunne uddannelses- og forskningsministeren fortælle, at han har bedt VIA University College forklare, hvorfor de udbyder diplomingeniøruddannelser i Horsens, hvor 80 procent af de studerende ikke finder beskæftigelse i Danmark efterfølgende.

"Det kan undre, at man overhovedet udbyder den slags uddannelser," sagde ministeren i Folketingets spørgetid til ministrene.

Bemærkningen faldt som et svar til uddannelses- og forskningsordfører Mette Reissmann (S).

VIA: Der er taget højde for problemet
Bestyrelsesformand i VIA University College og borgmester i Horsens Peter Sørensen (S) bekræfter, at han har modtaget brevet fra ministeren og at han er i gang med at besvare det.

Via University College annoncerede for få uger siden, at institutionen ville sætte gang i en række nye initiativer, som skal øge antallet af diplomingeniører. De planer bliver der dog ikke rokket ved, ifølge Peter Sørensen.

"Vi har allerede iværksat tiltag, som skal tage højde for problemstillingen," siger bestyrelsesformanden.

Peter Sørensen ønsker ikke at oplyse, hvilke konkrete tiltag inden han har svaret ministeren.

Ministeriet undersøger området
Ministeriet offentliggjorde i marts en undersøgelse af de engelsksprogede uddannelser, som viste, at kun 21 procent af de engelsksprogede dimittender fra erhvervsakademiuddannelser i 2012 var i beskæftigelse i Danmark to år efter endt uddannelse, hvor det for dansksprogede dimittender var 57 procent.









0:000:00