Nordea-fonden halverer bevilling til KU-forskningscenter

UDDELING: Nordea-fonden støtter igen Center for Sund Aldring ved KU, men halverer bevillingen i forhold til tidligere år, "så der er plads til andre omkring bordet".

Foto: Mikael Schlosser for KU
Toke Gade Crone Kristiansen

Nordea-fonden støtter Center for Sund Aldring ved KU med en bevilling på 78 millioner kroner.

Centeret, som har været finansieret af Nordea-fonden siden oprettelsen, modtager dermed kun halvdelen af den støtte, som er modtaget ved de seneste uddelinger fra fonden.  

"Det er mindre end tidligere, ja, men Center for Sund Aldring har vist, at de kan få støtte til forskning fra andre kilder," siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Og reduktionen handler også om at give mulighed for andre donorer end Nordea-fonden, mener fonden selv. 

"Der er plads til flere omkring bordet, og det er kun godt, at vi er flere, der bakker op om en sådan vigtig samfundsdagsorden," siger direktøren i Nordea-fonden.

På KU er man indstillet på at undersøge mulighederne for anden finansiering. 

"Det er vores ambition, at vi de næste 5 år også søger nye kilder til at få støtte til forskningen. Bevillingen skal derfor ses som en grundbevilling til centeret, som skal suppleres med midler fra andre fonde,” siger dekan på det sundhedsvidenskabelige fakultet Ulla Wewer.

Centeret kan fortsætte forskningen
Selvom midlerne er mindre, så giver den nye bevilling alligevel centeret mulighed for at fortsætte sin forskning. 

Den nye bevilling skal sikre, at centeret bygger videre på vigtige forskningsresultater, eksempelvis om hjernens kognitive funktionsnedsættelse, og hvordan vi kan beskytte hjernen.

Dokumentation

Center for Sund Aldring blev grundlagt i 2009 med en bevilling fra Nordea-fonden på 150 millioner kroner til de første fem år.

Bevillingen blev i 2013 yderligere forlænget i fem år med 150 millioner kroner.

Bevillingen for 2019-2023 er reduceret til 78 millioner. 


0:000:00