Ny forskning vil dokumentere virkningen af terapi til børn af misbrugere

DOKUMENTATION: Fire fonde er gået sammen om et forskningsprojekt, der skal dokumentere, om terapi kan afhjælpe depression og angst hos børn af misbrugere. De fire fonde investerer 11 millioner i projektet.

Et nyt forskningsprojekt skal klarlægge effekten af de terapiforløb, som organisationen TUBA gennemfører for børn af misbrugere. Projektet har fået økonomisk støtte fra fire fonde.
Et nyt forskningsprojekt skal klarlægge effekten af de terapiforløb, som organisationen TUBA gennemfører for børn af misbrugere. Projektet har fået økonomisk støtte fra fire fonde.Foto: TUBA
Simon Lessel

11,2 millioner.

Med så mange penge støtter Trygfonden, Lundbeckfonden, Det Obelske Familiefond og Novo Nordisk Fonden et nyt forskningsprojekt, der skal undersøge effekten af de terapiforløb, som foreningen TUBA afholder for børn, der er vokset op i familier med misbrug.

Ifølge foreningen selv mangler der nemlig viden om effekten af terapiforløb for børn af misbrugerne.

Derfor ser foreningen frem til at få undersøgt effekten af terapiforløbene og ser det som et bidrag til den pågående debat om effekten af sociale indsatser.

Vi har klare indikationer på, at vores arbejde har høj effekt, men vi glæder os til at undersøge det videnskabeligt.

Alex Kastrup Nielsen
Faglig chef, TUBA

”Vi har gennem mange år målt på effekten af vores arbejde, og vi har klare indikationer på, at vores arbejde har høj effekt, men vi glæder os til at undersøge det videnskabeligt," siger Alex Kastrup Nielsen, faglig chef i TUBA.

TUBA's landsleder, Henrik Appel, ser også frem til at få foreningens arbejde undersøgt og dokumenteret.

”Socialt arbejde handler jo i bund og grund ikke om vores forfængelighed, men om, at de her unge mennesker skal have den bedste og mest effektive hjælp,” siger Henrik Appel.

Fondene ser frem til dokumentation
Projektet skal undersøges af Trygfondens BørneforskningsCenter ved Aarhus Universitet fra 2019 og tre år frem. I undersøgelsen skal man blandt andet se på, om terapi kan afhjælpe depression, angst og selvværdsproblemer, som kan være nogle af konsekvenserne ved at vokse op i en familie med misbrugsproblemer.

Fondene bag ser frem til at få dokumenteret effekten af terapiforløbene.

Dokumentation

Oversigt - økonomisk støtte til forskningsprojektet:

Trygfonden støtter med 5 mio.

Det Obelske Familiefond støtter med 2,5 mio.

Novo Nordisk Fonden støtter med 2,1 mio.

Lundbeckfonden støtter med 1,6 mio.

I alt: 11,2 mio.


0:000:00