Ny pris skal kåre de mest digitale SMV’er

PRIS: Regeringen vil have de digitale succeshistorier frem i lyset. Derfor kan man nu indstille virksomheder, der har omstillet sig digitalt, til en ny pris.

Første-, anden- og
tredjepladsen til prisen vil blive indbudt til regeringens digitale topmøde 14. marts, hvor
vinderen vil blive kåret. 
Første-, anden- og tredjepladsen til prisen vil blive indbudt til regeringens digitale topmøde 14. marts, hvor vinderen vil blive kåret. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Kasper Kaasgaard

Når regeringen 14. marts holder sit digitale topmøde, vil en ny pris se dagens lys.

Årets Digitale SMV: Omstilling er navnet, og formålet er at få fortalt de gode historier for at inspirere små og mellemstore virksomheder til at blive mere digitale.

”Der er et kæmpe potentiale i de små og mellemstore virksomheder til at forenkle og forbedre en masse ting – både administrativt, men også i produktion og service,” siger Dorte Zacho Martinsen, der er direktør i BM SILO.

Hun sidder også i spidsen for det SMV-board, som regeringen fandt på i sin strategi for Danmarks digitale vækst. Dermed sidder hun for bordenden, når den første vinder af prisen skal findes i det nye år.

Digitalisering kan nemt blive skubbet til siden, indtil der kommer en uge med to torsdage. Men det gør der ikke.

Dorte Zacho Martinsen
CEO i BM SILO og formand for SMV:Board

Boardet og prisen hører til under Erhvervsministeriet.

”Vi skal hylde de virksomheder, som viser vejen i den digitale omstilling. Der er nogle virksomheder, som har været rigtig gode til at få styrket deres forretning igennem digitalisering. Derfor skal vi hylde de gode, digitale eksempler til inspiration for andre,” siger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i en pressemeddelelse.

Nyt board starter op
Prisen skal sætte fokus på, at digitalisering giver mulighed for at rykke sig og vækste, fortæller Dorte Zacho Martinsen.

”Det er svært både at køre daglig drift og projekter samtidig. Digitalisering kan nemt blive skubbet til siden, indtil der kommer en uge med to torsdage. Men det gør der ikke,” siger hun.

SMV-boardet holder sit første møde torsdag i denne uge.

0:000:00