Ny temadebat: Hvordan indfrier Danmark innovationspotentialet?

TEMADEBAT: Der er uindfriet potentiale for innovation i Danmark. Hvordan skal dette potentiale indfries? Det er omdrejningspunktet for temadebatten om innovation. Mød panelet her.

Et internationalt panel peger i en ny rapport på, at der er uindfriet innovationspotentiale i Danmark. 
Et internationalt panel peger i en ny rapport på, at der er uindfriet innovationspotentiale i Danmark. Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix
Sara Fleckner Vilstrup

Vi er innovative i Danmark.

Men der er stadig mulighed for, at den danske forskningsverden bliver endnu bedre til at udnytte innovationspotentialerne. 

Det er konklusionen fra et internationalt panel, der i rapporten "Ten steps, and a leap forward: taking Danish innovation to the next level" kommer med ti konkrete anbefalinger til at styrke den danske innovation.

Anbefalinger spænder bredt, men handler blandt andet om universiteternes rolle i innovationsdagordnen, om at GTS ikke opfylder deres potentiale som strategisk bindeled mellem universiteter og virksomheder, om at private fonde ikke er integreret strategisk i den innovationspolitiske struktur og om, at der er for få systematiske bestræbelser på at bruge offentligt indkøb til at støtte innovation.

Ud over ti hovedanbefalinger, som indeholder 31 underliggende anbefalinger, kommer det internationale panel med en overordnet anbefaling om, at Danmark laver en samlet innovationsstrategi med et højere ambitionsniveau.

Anbefalinger er omdrejningspunktet for debatten, hvor Altinget Forskning spørger en række centrale aktører om, hvordan Danmark indfrier innovationspotentialet?

Mød panelet her:

Mette Fjord SørensenMette Fjord Sørensen
Chef for forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed, Dansk Industri

 

0:000:00