OECD: Ned med SU'en – op med studielån

DOKUMENTATION: Forbedr integrationsgrunduddannelsen, reducer SU-stipendierne, indfør mere studielån og del barselsorloven mere ligeligt. Det er nogle af OECD's hovedanbefalinger til dansk økonomi. Få overblik over dem alle her.

Kristian Jensen præsenterede sammen med OECD's vicegeneralsekretær, Ludger Schuknecht, OECD's anbefalinger til dansk økonomi.
Kristian Jensen præsenterede sammen med OECD's vicegeneralsekretær, Ludger Schuknecht, OECD's anbefalinger til dansk økonomi.Foto: Liselotte Sabroe /Scanpix Ritzau
Julie Rind Rasmussen

Finansminister Kristian Jensen (V) og OECD's vicegeneralsekretær, Ludger Schuknecht, præsenterede OECD's vurderinger og anbefalinger til dansk økonomi i Finansministeriet tirsdag 15. januar.

Om rapporten sagde Kristian Jensen:

"Dansk økonomi klarer sig rigtig godt i en international sammenhæng. Vi har formået at styrke dansk økonomi, samtidig med at vi stadig er et af de mest lige lande i OECD. En af de ting, som vi er gode til i Danmark, er at få mange ud på arbejdsmarkedet. Samtidig bemærker jeg, at OECD roser Danmark for at være et grønt foregangsland."

Her er hovedanbefalingerne fra OECD's økonomiske landerapport 2019:

Finanspolitiske rammer og effektivitet i den offentlige sektor

Produktivitet

Inklusion

Boligmarked, pensionsopsparing og finansiel regulering

0:000:00