Opsamling: Udvikling af innovations­kulturen handler om bedre samarbejde

DEBAT: Debatten om en ny innovationskultur har i høj grad fokuseret på de barrierer, der er for samarbejde mellem virksomheder, universiteter og myndigheder. Læs debattens vigtigste pointer her.

3D-print med cement. 
3D-print med cement. Foto: Thomas White/Ritzau Scanpix
Sara Fleckner Vilstrup

Innovation har været en af Tommy Ahlers' (V) helt store fokusområder i sin tid som uddannelses- og forskningsminister og dertil temaet på på dette års uddannelses- og forskningsmøde.

Altinget: forskning spurgte derfor universiteter og andre aktører om deres rolle i forhold til innovation, og om der er behov for politiske tiltag.

Det sagde de:

Aalborg Universitet, Per Michael Johansen
"De politiske strukturer er desværre stadig præget af, at erhvervsfremme og innovationsindsats ikke er et sammenhængende indsatsområde."
Læs hele indlægget her.

Danske Regioner, Stephanie Lose (V)
"Udfordringen er at få innovationen til at gå hånd i hånd med et i forvejen presset sundhedsvæsen, der kæmper med at løfte kerneopgaven."
Læs hele indlægget her.

Innovationsfonden, Tina Fanø
Det er rigtigt at satse massivt på nutidens innovative virksomheder og forskere, men det er mindst lige så vigtigt, at vi husker hele fødekæden, så der investeres i brobygningen mellem forskning og de små og mellemstore virksomheder. 
Læs hele indlægget her.

Københavns Universitet, Kim Brinckmann
"Vi kan få innovationsøkosystemet til at hænge bedre sammen og blandt andet sikre mere seed- og venture-kapital fra både offentlige og private kilder, herunder de danske private fonde, der er et kæmpeaktiv i det danske forskningslandskab."
Læs hele indlægget her.

Dansk Industri, Mette Fjord Sørensen
"I Danmark har vi i dag alene en strategisk dialog, der handler om udbygning af forskningsfaciliteter i regi af universiteter. Men der er i høj grad brug for løbende strategiske investeringer i testfaciliteter."
Læs hele indlægget her.

DTU, Marianne Thellersen
"Med prioritering, finansiering, fleksible rammebetingelser – og ikke mindst villighed og interesse i at samarbejde på tværs – kan vi skabe nye stærke Living Labs, der kan fremme opstartsvirksomheder og innovation i samfundet."
Læs hele indlægget her.

0:000:00