Overblik: Covid-19 udløser pengestrøm til forskere

CORONA: Tre af landets største fonde, Novo Nordisk Fonden, Carlsberg Fondet og Lundbeckfonden, har tilsammen bevilget tæt på 155 millioner kroner til coronarelateret forskning siden midten af marts måned. 

En række af landets største fonde har frigivet ekstraordinære midler til coronarelateret forskning, siden spredningen af coronavirus for alvor tog fart her i landet i midten af marts måned.
En række af landets største fonde har frigivet ekstraordinære midler til coronarelateret forskning, siden spredningen af coronavirus for alvor tog fart her i landet i midten af marts måned.
Simon Egelund Hansen

Det er ikke kun Uddannelses- og Forskningsministeriet, der har bevilget ekstra midler til forskning som følge af coronakrisen.

En række af landets største fonde har også frigjort større beløb til forskning, siden spredningen af coronavirus tog fart i Danmark i midten af marts måned.

Tilsammen har tre af landets største fonde, Lundbeckfonden, Novo Nordisk Fonden og Carlsbergfondet, bevilget tæt på 155 millioner kroner til coronarelateret forskning.

Sammen med de 150 millioner, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har bevilget, er der altså bevilget over 300 millioner kroner alene til forskning i kampen mod coronavirus.

Der er desuden også bevilget midler til en række sociale organisationer og til oprettelse af nødherberg i enkelte kommuner.

Bredt fokus
Der er bevilget midler til en bred vifte af forskningsprojekter, der på forskellig skal forbedre Danmarks forsvar mod denne og fremtidige epidemier.

En stor del af midlerne er går selvfølgelig til forskning i coronavirus samt diagnosticering og behandling af covid-19. 

Der er dog også afsat midler til projekter med mere langsigtet fokus.

Carlsbergfondet har dog også afsat 25 millioner kroner til et forskningsprojekt, der blandt andet skal udforske sammenhængen mellem myndighedernes udmeldinger og borgernes adfærd.

0:000:00