Overblik: Det debatterede forskningsaktørerne i folketingsåret 2018-2019

DEBAT: Altinget: forskning ser tilbage på årets debatter med temaer som innovationskultur, udflytning af uddannelser og forskningsfrihed. Læs eller genlæs temaernes vigtigste pointer her.

Foto: Colourbox
Sara Fleckner Vilstrup

Et begivenhedsrigt folketingsår er slut. To valg og på trapperne et spritnyt ministerhold.

Forsknings- og uddannelsesaktører har livligt deltaget og bidraget med holdninger, ideer, kritik og politiske ønsker i debatindlæg. Altinget: forskning samler nu op på årets temadebatter.

Sæsonen begyndte i sensommeren 2018 med en temadebat om fleksibel og livslang læring, som handlede om, hvordan fremtidens arbejdskraft får de rette kompetencer i et foranderligt samfund.

Her satte Dansk Erhverv fokus på, at uddannelsesinstitutionerne ikke har monopol på læring, som netop også foregår ude på arbejdspladserne.

”Vi skal have langt mere fokus på læring, men det skal også være nye former for læring. Noget skal finde sted på de offentlige uddannelsesinstitutioner, noget udbydes af private. Andet vil ske på arbejdspladsen, hvor der er konkret behov for opkvalificering,” skrev Mads Eriksen, uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv.
Læs hele indlægget her.

Find alle indlæg i temadebatten om fleksibel og livslang læring her.

Københavns Universitet i mediestormvejr
I efteråret 2018 blev Københavns Universitet genstand for opmærksomhed, da Det Juridiske Fakultet skrev til de studerende, at udklædning som mexicanere og indianere til en introfest kunne anses som stødende.

Det gav anledning til en debat om det korrekte universitet.

Morten Messerschmidt (DF) var fortørnet og opfordrede de universitetsstuderende til at udvise civil ulydighed.

0:000:00