Professionshøjskolerne finder ny formand

FORMANDSSKIFTE: Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens, bliver ny formand for Danske Professionshøjskoler. 

Den nyudpegede formand for Danske Professionshøjskoler og også formand på VIA University College i Region Midt. 
Den nyudpegede formand for Danske Professionshøjskoler og også formand på VIA University College i Region Midt. Foto: Carsten Lundager
Daniel Bue Lauritzen

Danske Professionshøjskoler udpeger den 51-årige Peter Sørensen (S) som ny formand.

Han er til daglig borgmester i Horsens og formand for bestyrelsen på VIA University College i Region Midt.

Og der er nok at tage fat på, mener han: 

”Kravene til os stiger. Det er helt naturligt, når forventningerne tilsvarende stiger i de sektorer, vi leverer professionelle til. Men det er en udfordring, når økonomien bliver stadigt strammere," siger han i en pressemeddelelse.

Han nævner specifikt indfasningen af handleplanen for læreruddannelsen, der blev vedtaget i marts, som en udfordring: 

"Vi har samtidig store ambitioner - eksempelvis lancerede vi tidligere i år en meget ambitiøs handleplan for én af vores mange vigtige uddannelser, nemlig læreruddannelsen, som nu skal foldes ud i praksis. Det er en meget kompleks øvelse, hvor vi kommer til at stille krav på uddannelserne og til den politiske opbakning i både Folketinget og kommunerne,” siger han. 

Rektorformand: Han vil forene
Formand for Danske Professionshøjskolers rektorkollegie, Stefan Hermann, glæder sig over, at det blev Peter Sørensen, der fik taburetten. 

”Peter Sørensen kender professionsuddannelserne, og han kender den virkelighed, vi skal forme de professionelle til, hvad enten det er de tekniske uddannelser rettet mod den private sektor, sundhedsuddannelserne, læreruddannelsen eller noget helt fjerde," siger han og fortsætter:

"Samtidig vil Peter Sørensen utvivlsomt kunne forene sektorens mange interesser og formidle et bredt og prioriteret samarbejde. Det er vigtige styrker i udviklingen af hele vores sektor og alle de uddannelser, vi har ansvaret for." 

0:000:00