Rigsrevisionen: Ikke hjemmel til at udbetale byggeriregning til DTU

RAPPORT: Rigsrevisionen har undersøgt den nu skrinlagte opførelse af veterinære laboratorie- og staldfaciliteter på DTU og finder, at der ikke er hjemmel til at udbetale omkring 80 millioner til DTU, som står med ubetalte regninger for det mislykkede byggeprojekt.  

Foto: Scanpix Ritzau/ Michael Bothager
Toke Gade Crone Kristiansen

En beretning fra Rigsrevisionen konkluderer, at Bygningsstyrelsen ikke har udbetalt de omtrent 80 millioner, som DTU ellers var stillet i udsigt i forbindelse opførelsen af nye veterinære laboratorie- og staldfaciliteter på DTU Lyngby Campus.

Byggeriet blev aldrig gennemført og er i dag skrinlagt på grund af urealistiske økonomiske rammer, men planlægningsfasen har kostet DTU mange millioner.

Problemet er, at bevillingen af de omtrent 80 millioner er knyttet til opførelsen af et byggeri, som altså nu er skrinlagt. Derfor mener Bygningsstyrelsen ikke, at der er hjemmel til at udbetale midlerne i den nuværende situation.

Meldingen kommer, efter at Rigsrevisionen har undersøgt, hvad bevillingen på et aktstykke fra Finansudvalget i sagen er blevet brugt til. 

Rigsrevisionen konstaterer i den forbindelse, at laboratoriepuljemidlerne ikke er anvendt til byggeri af veterinærlaboratoriet på DTU, og at Bygningsstyrelsen har oplyst, at styrelsen ikke forventer at udbetale de 80,3 millioner kroner til veterinærlaboratoriet.

Dermed forbliver midlerne, som eller var afsat og kunne have været et plaster på økonomien, i Bygningsstyrelsens laboratoriepulje.

Ubetalte regninger for DTU
Men DTU har selv ubetalte regninger i forbindelse med byggeprojektet, som aldrig er blevet realiseret, fremgår det af beretningen.

Universitetet har allerede brugt cirka 52 millioner kroner på byggeriets indledende faser, og regningerne kan nå at løbe op i 63 millioner kroner, forlyder det i beretningen. 

Hvis DTU skal gøre sig forhåbninger om at få dækket nogle af deres omkostninger, skal det ske på et nyt aktstykke fra Finansudvalget. 

0:000:00