Se listen: Disse engelsksprogede universitetsudbud reduceres

OVERBLIK: Uddannelses- og Forskningsministeriet har udarbejdet en liste over nedlagte udbud og pladsreduktioner på engelsksprogede universitetsuddannelser. Få overblikket her.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) omringet af udenlandske studerende foran AAU, efter at universitetet har meldt ud, at de vil lukke uddannelserne ned. (Arkivfoto) 
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) omringet af udenlandske studerende foran AAU, efter at universitetet har meldt ud, at de vil lukke uddannelserne ned. (Arkivfoto) Foto: Pressefoto AAU/ Anders Nissen
Toke Gade Crone Kristiansen

Regeringens mål om at reducere antallet af engelsksprogede studerende på de danske universiteter er ved at blive indfriet.  

Regeringen har i dialog med universiteterne igangsat arbejdet, og der er efterhånden blevet sat navn på de fleste reduktioner.  

Et samlet overblik har dog hverken ministerier eller universiteterne leveret.

Derfor har Socialdemokratiets Mette Reissmann før jul bedt uddannelses- og forskningsministeren udarbejde en liste over reduktioner. Den ligger nu klar og er sammenfattet herunder. 

Næsten 1000 studerende 
Samlet set når universiteterne med tiltagene frem til en reduktion i engelsksprogede studerende på lige i underkanten af 1000 engelsksprogede studerende. 

Det gør de med forskellige strategier fra spredte pladsreduktioner til nedlukninger eller omlægning af undervisningssproget til dansk. Samtidigt får universiteterne hjælp af professionhøjskolen VIA, som finder en reduktion på omtrent 100 engelsksprogede studerende. 

Mest overraskende på listen er måske, at SDU har fået lov til at tælle reduktioner foretaget i årene 2016-2018 med i opgørelsen for at indfri målet.  

SDU var også det sidste i rækken af universiteter, som faldt på plads i forhold til reduktionsmålet, måske netop af denne årsag. 

Dyk selv ned i listen herunder - eller listen på Folketingets hjemmeside, som du finder her.









0:000:00