Softwaregigant vil give innovationen optimale rammer i Danmark

INDVIELSE: I SAPs nye experience-center skal idéer blive til virkelighed – eller skrottes. Danskerne skal turde satse mere, mener softwarefirmaet, der vil bringe forskningsverdenen og virksomhederne sammen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) ønsker SAP tillykke med deres nyåbnede Experience Center. Længst til højre på forreste række sidder Jesper Schleimann.
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) ønsker SAP tillykke med deres nyåbnede Experience Center. Længst til højre på forreste række sidder Jesper Schleimann.Foto: SAP
Kasper Kaasgaard

Fra nu af skal skal verden disruptes fra femte sal i et etagebyggeri i Nordhavn i København.

Det er i hvert fald drømmen hos softwarefirmaet SAP, der har til huse i lokalerne. Torsdag åbnede SAP Experience Center, som altså ligger på femte sal af firmaets danske hovedkvarter.

Her, omringet af glasvægge påtrykt inspirerende citater og smarte gadgets, vil den verdensomspændende virksomhed åbne dørene for både sine kunder, deres kunder og forskningsverdenen.

Sammen skal de finde løsninger til den fremtid, som man med snart ufravigelig sikkerhed kan sige er digital.

Hvis centeret her kan være den fysiske udgave af en digital platform til at bringe folk sammen, har vi mulighed for at øge innovationskapaciteten.

Jesper Schleimann
Nordic Chief Technology Officer, SAP

Det er en langsigtet investering for dem, fortæller Jesper Schleimann, CTO for SAP i Norden.

”Det handler ikke så meget om, at vi skal sælge noget software her og nu. Hvis vi kan påvirke idéer i en lidt anden retning, vil der om to år være store gevinster,” siger Jesper Schleimann.

Med gevinster mener han ikke (i hvert fald ikke udelukkende) for sit eget firma. SAP har ambitioner om at hjælpe til at skabe bedre løsninger til gavn for alle.

Ambitiøs minister
SAP har taget digitaliseringen så vidt, at erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i stedet for at klippe et rødt bånd over blot trykker på skifteren til et slideshow, hvorefter to virtuelle gardiner bliver trukket fra på en stor skærm bag ham og erklærer SAP Experience Center for åbent.

Ministeren ser det som en kerneopgave at få flere af især de mindre virksomheder med på den digitale vogn. Det er nemlig ikke sket i samme omfang som andre lande, siger ministeren.

0:000:00