Poul Due Jensens Fond vil støtte corona-projekter

NYT FOKUS: Poul Due Jensens Fond øger bevillingerne til 200 millioner kroner årligt og vil støtte projekter, der kan bremse pandemien.

To storfonde åbner pengetanken for at støtte blandt andet forskning, der kan være med til at bremse coronapandemien.
To storfonde åbner pengetanken for at støtte blandt andet forskning, der kan være med til at bremse coronapandemien.Foto: Colourbox
Rasmus Dahl Løppenthin

En dansk storfond melder sig nu også ind i kampen mod den voksende coronapandemi.

Poul Due Jensens Fond øger bevillingerne fra 117 til 200 millioner kroner årligt. Og man har foretaget en strategisk beslutning om at støtte indsatser, der kan bremse skadevirkningerne af coronakrisen.

"Vi kan ikke med vores vanlige programmer ignorere, at corona har sat så stort et aftryk på verdenssamfundet. Derfor bliver vi nødt til at reagere," siger Kim Nøhr Skibsted, der er direktør i Poul Due Jensens Fond.

{{toplink}}

Han fortæller, at man allerede har bevilget 45 millioner kroner. Men direktøren forventer, at de resterende 155 millioner kroner vil gå til indsatser, der er relateret til corona.

"Vi vil støtte forskning inden for corona, men vi vil også skifte en smule fokus i ulande, hvor vi indtil nu har haft meget fokus på vandforsyning. Der vil vi nok i den kommende tid i højere grad støtte sanitet for at begrænse smittespredningen," siger Kim Nøhr Skibsted.

Han forklarer samtidig, at Poul Due Jensens Fond også kommer til bevilge penge til områder, der normalt falder uden for fondens støttefokus.

En række kulturinstitutioner, foreninger og sociale organisationer er voldsomt pressede af, at store dele af det danske samfund er lukket ned. Og man vil gerne bidrage til at holde dem i live.

"Vi er en del store, erhvervsdrivende fonde med velpolstrede pengetanke. Vi har et ansvar for at gå ind og se på, hvad vi kan gøre for at holde hånden under eksempelvis kulturlivet, som lige nu er lukket helt ned," siger Kim Nøhr Skibsted.

0:000:00