Elbæk er Alternativets nye forskningsordfører: Her er mærkesagerne

Q&A: Alternativet har udpeget Uffe Elbæk som forskningsordfører. Elbæk vil på samme tid prioritere både grøn og fri forskning og fokusere på talentudvikling og ligestilling af forskere.

Uanset at det “kan lyde paradoksalt”, vil Uffe Elbæk (A) som ny forskningsordfører prioritere både den fri forskning og klimaforskningen. Her ses Elbæk i selskab med Radikales nye forskningsordfører, Stinus Lindgreen.<br>
Uanset at det “kan lyde paradoksalt”, vil Uffe Elbæk (A) som ny forskningsordfører prioritere både den fri forskning og klimaforskningen. Her ses Elbæk i selskab med Radikales nye forskningsordfører, Stinus Lindgreen.
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Henrik Moltke

Alternativet har nu, som det sidste af Folketingets partier, sat navne på nye ordførerskaber.

Uffe Elbæk bliver ny forskningsordfører og fortæller Altinget, at han, uanset at det "kan lyde paradoksalt", vil prioritere både den fri forskning og klimaforskningen:

Uffe Elbæk, hvad er din baggrund og motivation for at tage forskningsordførerskabet?

"Jeg har været uddannelsesmand det meste af mit liv – ikke mindst de 15 år, hvor jeg var rektor på KaosPiloterne – og er dybt optaget af, hvordan vi fagligt og personligt klæder vores børn og unge på til den fremtid, der er på vej imod dem. 

Og dermed: Hvordan gør vi vores uddannelsesinstitutioner til højt motiverende læringsrum for de unge, der er præget af lige dele kreativitet, nysgerrighed, trivsel og faglige ambitioner?"

Kan lyde paraksalt
Hvilke mærkesager har du og Alternativet, og hvad skal vi forvente fra din side på uddannelses- og forskningsområdet?

"Ikke overraskende er det første, hvordan vi prioriterer grøn forskning.

Lige derefter – hvilket kan lyde paradoksalt – er, hvordan vi styrker den frie forskning. Det er ikke mindst vigtigt i en tid, hvor de private forskningsmidler bliver mere og mere målrettede specifikke emner og områder.

Og endelig: Talentudvikling. Bedre rammer for unge forskere. Her er ligestillingsperspektivet også vigtigt, så vi får en god balance mellem mandlige og kvindelige forskere. 

0:000:00