Utilfredse støttepartier: Reklamepenge bør føres tilbage til uddannelserne

SAMRÅD: Hvis der skal spares på uddannelsernes reklamebudgetter, skal pengene føres tilbage i uddannelsessystemet, mener støttepartierne. Regeringen vil bruge dem på mere politi.

Andreas Wind

Regeringens støttepartier er mildest talt utilfredse med de besparelser på uddannelsesområdet, regeringen har lagt op til. Det var konklusionen efter et samråd i Uddannelse- og Forskningsudvalget tirsdag.

Da regeringen i august fremlagde et udspil til en ny politireform, foreslog den at finde 550 millioner kroner fra landets uddannelsesinstitutioners reklamebudgetter til at finansiere mere nærpoliti.

{{toplink}}
Læs også

Socialdemokratiet er nemlig kritiske over, hvor mange penge der hvert år bruges af de enkelte uddannelsessteder til at profilere sig selv igennem reklamer.

Både SF og Enhedslisten støtter regeringens ønske om et opgør med, at der bruges offentlige midler til at reklamere for uddannelser i eksempelvis biografer og på busser. Men de sparede penge bør føres tilbage i uddannelsessystemet, mener de.

”Vi synes heller ikke, at det er optimalt at bruge penge, der skulle være brugt på uddannelse, til reklamer på busser og busstoppesteder, især hvis det ikke har en oplysende karakter. Det jeg ærgrer mig over, er, at man ikke som regering griber bolden og siger ’lad os gøre op med de her reklamer, men lad os føre pengene tilbage til uddannelsessystemet en til en, så vi får bedre uddannelser,” sagde SF’s uddannelsesordfører, Astrid Carøe

Det var Radikale, der havde indkaldt uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i samråd, og herfra var kritikken også helt tydelig.

”Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi er meget imod de her besparelser. Vi synes, de er vanvittige, særligt fordi de kommer fra en regering, der gerne vil kalde sig selv for en 'uddannelsesregering'. Så kan man ikke spare så meget på uddannelser samtidig,” sagde uddannelsesordfører, Katrine Robsøe (R), på samrådet.

Den konkrete udmøntning må vente lidt endnu
Radikale havde kaldt ministeren i samråd for at få svar på, hvordan man konkret har tænkt sig at udmønte besparelserne. Men udvalget måtte gå fra mødet uden svar.

0:000:00