DTU henter international anerkendt kok fra Københavns Universitet

Leder for Nordic Food Lab, Roberto Flore, får job som projektleder på nyt fødevarelaboratorium på DTU.

Christoffer Miguel Frendesen

Fra september kan kokken og chefen for kulinarisk forskning i Nordic Food Lab, Roberto Flore, skrive projektleder for DTU's Foodlabs på sit cv. Det skriver DTU i en pressemeddelelse.

”Foodlab er et sted, hvor vi kan få tingene til at ske, og hvor vi arbejder med at skabe løsninger på de praktiske problemer, som fødevareområdet og gastronomien står med til daglig,” siger Roberto Flore til DTU's presse.

Roberto Flore har siden 2014 været leder af kulinarisk forskning og udvikling i den selvejende organisation Nordic Food Lab, som er en del af Københavns Universitets Institut for Fødevarevidenskab, og som oprindeligt blev etableret af Noma-køkkenchef René Redzepi og Claus Meyer. 

Udover sin lederrolle i Nordic Food Lab har Roberto Flore været medredaktør på en bog om fremtidens fødevaresystemer: "Edible Insects in Sustainable Food Systems".

Han blev  i 2017 kåret som en af de 25 mest innovative mennesker, der forandrer verden af magasinet Rolling Stones. Roberto Flore begynder sit nye job hos DTU den 24. september.

Den nye Foodlab-afdeling, som italieneren skal være projektleder for, hører under DTU Skylab, som er innovationscentret på campussen i Lyngby. 

”Det nye Foodlab bliver et tværfagligt og dynamisk miljø, hvor forskere, studerende og alle aktører inden for kreativitet og fødevareinnovation kan deltage. Vi vil undersøge interaktioner og sammenhænge mellem menneskelige fødevarer og teknologier," forklarer Roberto Flore, der understreger, at en stor del af forskningen vil fokusere på globale udfordringer som at reducere madspil og skabe bæredygtige fødevarer samt udvikling af prototyper.

 

0:000:00